Окупанти перевели частину свого флоту з Новоросійська в Азовське море ВМС ЗСУ

Головна > Війна > Окупанти перевели частину свого флоту з ...
Author

Назар Лазебний

17.06.2024, 09:51
Shares

2

Views

326

Росія вивела в Чорне і Азовське моря п'ять військових кораблів - портал  новин LB.ua
defence-ua.com

Російські загарбники перекинули частину своїх кораблів до Азовського моря, оскільки вважають цю територію безпечнішою через контроль над усім узбережжям.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів речник ВМС України Дмитро Плетенчук.

За його словами,основна тактика ворога за останні пів року зводилась до того, що російські кораблі ховались на базі в Новоросійську і на базі в Севастополі.

Після знищення ракетного корабля "Аскольд", росіяни вивели з Севастополя ще шість одиниць. Зокрема, вони вирішили перевести в Азовське море ще кілька кораблів з Новоросійська.

Наразі в акваторії розташовані вісім кораблів, зокрема три носії крилатих ракет проєкту "Буян-М" і три великі десантні кораблі.

"Ймовірніше за все, їх перевели туди з метою поновлення навчального процесу. Тому що там десантуватись їм немає куди - на жаль, там усе узбережжя окуповано росіянами", - додав Плетенчук.

За словами речника ВМС, ворог, ймовірно, почувається безпечніше в Азовському морі, оскільки Керченська протока є перешкодою для безпілотників. Зокрема, росіяни використовують тактику прикриття цивільними суднами.

"Однак верифікованої інформації, чому вони перемістилися в Азовське море, наразі немає. Це лише припущення і версії, виходячи з дій противника", - додав Плетенчук.

Нагадаємо: Станом на 06:00 17.06.2024 в Чорному морі 1 ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 4 ракет; в Азовському морі 6 ворожих кораблів, 3 з яких є носіями крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 24 ракет

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог вночі завдав ракетного удару по Дніпру, є потрапляння по промисловому об'єкту

Виникла пожежа, яку рятувальники загасили. Люди не постраждали

27.09.2024 - 08:02

Arrow
Theme

Війна

На фронті за добу відбулося 189 боєзіткнень, з них 54 на Покровському напрямку

Ворог атакує також на Лиманському та Курахівському напрямках

26.09.2024 - 08:54

Arrow

Вас це може зацікавити