Оформити субсидію і подати заяву на отримання чи перерахунок пенсії тепер можна у застосунку Дія

Головна > Банки > Оформити субсидію і подати заяву на отри...
Author

Олександр Талов

29.11.2021, 17:15
Shares

1

Views

625

Оформити субсидію і подати заяву на отримання чи перерахунок пенсії тепер можна у застосунку Дія

focusedcollection.com

Міністерство цифрової трансформації у понеділок, 29 листопада презентувала сім нових соціальних послуг, які можна отримати через портал "Дія".

Про це повідомляється на сайті Мінцифри.

"Цифровізація допомагає зробити державу зручним та ефективним сервісом, який працює на людей. Мінцифра постійно вдосконалює та розширює кількість онлайн-послуг. Наша ціль — найшвидше оцифровувати ті послуги, якими користується найбільше українців. Соцпослуги щороку отримують 10 мільйонів українців", - зазначають у Мінцифрі.

Нові послуги доступні на порталі Дія:

  • оформлення субсидій;
  • призначення пенсії;
  • перерахунок пенсії;
  • отримання довідки за формою ОК-5 (містить відомості про суми заробітку для нарахування соціальних виплат і страховий стаж);
  • отримання довідки за формою ОК-7 (містить перелік страхувальників, які подавали відомості про особу до системи персоніфікованого обліку; відомості про розмір заробітку; відомості про спеціальний стаж);
  • отримання витягу з реєстру застрахованих осіб;
  • отримання довідки про доходи пенсіонера.
"Дія уже стала інструментом щоденної комунікації між людиною і державою. Зараз команда Мінцифри зосереджена на соціальній сфері, і сьогодні презентуємо надважливі послуги для багатьох українців: пенсії та субсидії", - зазначив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Нагадаємо: 5 листопада Верховна рада ухвалила закон щодо електронної реєстрації місця проживання. Проект №5463 у другому читанні підтримали 238 депутатів.

Після цього Мінцифри запустила в "Дії" послугу зміни місця проживання, поки що вона знаходиться в режимі бета-тестування.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити