Офіс Укрнафти заблокували озброєні люди

Головна > Столиця > Офіс Укрнафти заблокували озброєні люди
Author

Назар Лазебний

09.11.2022, 13:41
Shares

3

Views

1 008

Співробітники та керівники "Укрнафти" не змогли потрапити на робочі місця, робота центрального офісу компанії заблокована.

Про це повідомила пресслужба"Укрнафта" у Facebook, інформує Інфокурс.

Як заявили у пресслужбі, починаючи з 20:00 8 листопада роботу центрального офісу ПАТ "Укрнафта" було заблоковано озброєними людьми.

А враці, 9 листопада, співробітники та керівники компанії не були допущені на робочі місця.

"На підприємстві стурбовані ситуацією, що склалася. Представники акціонерів НАК "Нафтогаз України" та Міноборони не надали документів що стосуються діяльності товариства в новому форматі, рішення суду, що санкціонує проведення силових дій також відсутнє", – заявили в компанії.

Нагадаємо: 6 листопада пʼять великих промислових підприємств "Укрнафта", "Укртатнафта", "Мотор Січ", "АвтоКрАЗ" та "Запоріжтрансформатор" примусово були переведені в державну власність. За уточненням премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, акції підприємств були прирівняні до військового майна та переведені під управлінням Міноборони.

Перехід у власність держави активів п'яти стратегічних підприємств є необхідним в умовах війни і допоможе забезпечити нагальні потреби сектору оборони України. У важкі для України часи, на думку президента, необхідно спрямувати всі сили на визволення української землі та людей, а також на підтримку армії.

Як заявив міністр оборони Олексій Резніков, "рішення повʼязано з тим, щоб наша відсіч агресії Росії була максимально ефективною, починаючи від постачання до ЗСУ паливно-мастильних матеріалів та ремонту техніки і закінчуючи іншими секторами". Також міністр зазначив, що про націоналізацію підприємств не йдеться. Контроль над підприємствами буде здійснювати Міноборони на час воєнного стану для чого вже сформовані наглядові ради відчужених підприємств. Через рік після його завершення або через пʼять років, у разі, якщо цей період затягнеться, уряд має повернути акції колишнім власникам або компенсувати їхню вартість.

За оцінкою Forbes відчужені державою активи у $956,5 млн. До 24 лютого їхня сукупна вартість була у 2,5 раза вищою – $2,426 млрд.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Сили оборони знищили 28 "шахедів" у семи областях України 

Також минулої доби на Херсонському напрямку було знищено розвідувальний БпЛА "Supercam" та ударний "Ланцет", а на Одещині розвідувальний безпілотник "...

21.05.2024 - 08:58

Arrow
Theme

Енергетика

Дефіцит електроенергії зменшився через потепління, але досі суттєвий - можливі відключення ввечері

Графіки погодинних відключень можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання.

20.05.2024 - 13:12

Arrow

Вас це може зацікавити