Офіс президента розповів про чотири головні завдання візиту Зеленського до США

Головна > Міжнародне > Офіс президента розповів про чотири гол...
Author

Марія Куренко

21.12.2022, 16:24
Shares

1

Views

751

 Офіс президента розповів про чотири головні завдання візиту Зеленського до США

Офіс Президента України

Візит Президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів після того, як він учора побував у Бахмуті, є дуже символічним.

Про це у коментарі Reuters сказав радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк, інформує Інфокурс.

“Офіційний візит Зеленського до США, який розпочався одразу після візиту до найгарячішої точки війни – Бахмута, є дуже символічним. І надзвичайно значущим”, - зазначив він.

За словами Подоляка, візит Зеленського, зокрема переговори з президентом Джо Байденом, дадуть можливість пояснити реальну ситуацію в Україні, яка зброя потрібна Києву для боротьби з росією і навіщо вона потрібна Україні.

“По-перше, і сам візит, і рівень запланованих зустрічей однозначно свідчать про високий рівень довіри між країнами. По-друге, це нарешті покладе край спробам російської сторони довести нібито наростаюче охолодження в наших двосторонніх відносинах”, - сказав Подоляк.

Він також наголосив, що зображення росією американо-українських відносин навіть близько не відповідає дійсності: "Сполучені Штати однозначно підтримують Україну".

Подоляк вважає, що Зеленський зможе показати американській політичній еліті реальний масштаб війни, її справжню природу та важливість її належного завершення – тобто на правильних умовах.

"Четверте: зброя, зброя і ще раз зброя. Важливо особисто пояснити, навіщо потрібні ті чи інші види зброї. Зокрема, бронетехніка, новітні системи ПРО і ракети великої дальності", - сказав він.

Радник голови Офісу Президента додав, що Зеленський роз'яснив би у США, чому надання Україні такої саме зброї призведе не до ескалації війни, а різко знизить військовий потенціал росії.

"На мій погляд, візит, безсумнівно, активізує та оптимізує ключові сфери військового співробітництва, додатково мобілізує двопартійну політичну підтримку та більш чітко намалює картину майбутнього, якщо війна не буде закінчена правильно", — підсумував Подоляк.

Нагадаємо: Президент України Володимир Зеленський вирушив з візитом до США, щоб особисто виступити зі зверненням до Конгресу.

Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що під час візиту Зеленського до США глава Білого дому оголосить новий значний пакет майже 2 мільярдів доларів допомоги Україні у сфері безпеки. Він міститиме дуже важливу нову компоненту: ракетну батарею Patriot, яка стане критично важливим активом для захисту українського народу від варварських нападів Росії на критичну інфраструктуру України.

Такожвона повідомила, що проведення навчання у третій країні українських військових, як керувати батареєю ракет Patriot .

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити