Одному з організаторів акцій в підтримку Стерненка на Банковій оголосили підозру

Головна > Культура > Одному з організаторів акцій в підтримку...
Author

Олександр Талов

23.03.2021, 14:16
Shares

1

Views

873

Одному з організаторів акцій в підтримку  Стерненка на Банковій оголосили підозру

Сергій Філімонов

facebook.com

Правоохоронці вручили підозру Сергію Філімонову - організатору акції на підтримку Сергія Стерненка, що відбулася 20 березня під Офісом президента.

Про це повідомляє пресцентр МВС

"Сьогодні, 23 березня, слідчі столичної поліції за погодження із процесуальними керівниками (прокурорами) оголосили про підозру одному із організаторів акції біля Офісу Президента України, що відбулася 20 березня", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці продовжують збір доказів протиправної поведінки інших активних учасників акції для притягнення їх до відповідальності.

У Нацполіції додали, що наразі прокурори погодили підозри ще кільком активним учасникам, їх вручать найближчим часом.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook Філімонов підозра вручена за ч.4 статті 296 КК України (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

"Філімонов С.Ф., 20.03.2021, приблизно о 20 год. 00 хв., йдучи попереду групи невстановлених осіб та підходячи до будівлі Офісу президента... надавав голосом та жестами вказівки іншим особам, керував їхніми діями, а також запалив піротехнічний засіб, що останніми було сприйнято як сигнал до початку активних хуліганських дій", - йдеться в оприлюдненому Філімоновим тексті підозри.

На сторінці Сергія Філімонова в Facebook повідомляється , що правоохоронці вручили підозру, відмовившись дочекатись адвоката.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі "Свобода слова" повідомив, що готується низка нових обгрунтованих підозр, кожна з яких буде підкріплена відео із зазначенням "хто, в який момент, що зробив".

"У нас задокументована кожна секунда кожної дії. Уже пред'явлено підозру громадянину, який розбивав скло в Офісі президента. Готується низка підозр, обґрунтованих, кожна з них буде підкріплена відеозаписом із зазначенням - хто, в який момент, що зробив", - сказав Геращенко.

Також він повідомляв, що під час акції не було постраждалих, а провокатори отримають законну відповідь.

Нагадаємо: 20 березня під Офісом президента проходила акція на підтримку Сергія Стерненка. Деякі учасники палили фаєри, обмалювали стіни будівлі та побили скло.

Філімонов у коментарях про події 20 березня повідомляв, що биття вікон у план мітингарів не входили.

У МВС зазначили, що правоохоронці свідомо не втручалися в події, пізніше поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "хуліганство". Одного з учасників акції затримали.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити