Одна дитина загинула і ще шестеро постраждали через російський обстріл дитячого кафе у Запорізькій області

Головна > Війна > Одна дитина загинула і ще шестеро постра...
Author

Марія Куренко

21.08.2024, 09:19
Shares

2

Views

266

20 серпня о 17:45 російські війська здійснили обстріл по території дитячого кафе "Лаванда" у Малокатеринівці Запорізького району, одна дитина загинула, шестеро травмовані, Запорізька ОВА

Російські війська минулої доби, 20 серпня, завдали 303 удари по 12 населених пунктах Запорізької області, одна дитина загинула і ще шестеро були травмовані.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Як повідомив Федоров, загинув 14-річний хлопець, ще шестеро дітей травмовані - це дівчатка віком 10 і 11 років та хлопці віком 17, 16, 15, 14 років.

За повідомленням ДСНС у Запорізькій області, 20 серпня о 17:45 ворог цинічно здійснив обстріл по території дитячого кафе "Лаванда" у Малокатеринівці Запорізького району.

Возможно, это изображение 2 человека и текст
Возможно, это изображение 2 человека и текст
Нет описания фото.
Возможно, это изображение 2 человека и текст
Возможно, это изображение 1 человек, огонь и текст
Нет описания фото.

Фото: ДСНС у Запорізькій області

Рятувальники, які прибули на місце події, ліквідували загоряння кафе та відкритої території на загальній площі 50 кв.м.

До прибуття підрозділів ДСНС травмованих підлітків 11-ти, 14-ти, 15-ти та 17 років, а також дівчину 18-ти років каретою швидкої допомоги транспортували до однієї з лікарень Запоріжжя.

Станом на 18:50 хлопця 15 років доставили до лікарні у непритомному стані, медиками проводяться реанімаційні заходи, стан інших постраждалих стабільний.

Пізніше голова ОВА повідомив, що 14-річний хлопчик, який отримав поранення під час сьогоднішньої ворожої атаки, помер у лікарні.

Поранення дістали також жінки віком 18 та 45 років і 28-річний чоловік.

Крім того, як зазначив Федоров, війська РФ здійснили три авіаудари по Лобковому, Новоандріївці та Новодарівці.

Окрім того, 198 безплотників різної модифікації атакували Біленьке, Гуляйполе, Новоандріївку, Новодарівку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Полтавку.

Російські війська п’ять разів вдарили з реактивних систем залпового вогню по Роботиному, Гуляйполю, Малій Токмачці та Новодаріївці.

Також росіяни 97 разів вдарили з артилерії по території Малокатеринівки, Гуляйполя, Оріхова, Новоандріївки, Новодарівки, Роботиного, Малої Токмачки, Малинівки, Полтавки і Преображенки.

Зруйновані житлові будинки та об'єкти інфраструктури.

Очільник ОВА наголосив, що у середу, 21 серпня, у громаді оголошений день жалоби в пам'ять про загиблих від російських обстрілів.

Нагадаємо: Як інформував Інфокурс, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 8 ракетних ударів із застосуванням 13 ракет, 83 авіаційних удари, зокрема скинув 104 КАБи, здійснив 4390 обстрілів, з них 152 - із реактивних систем залпового вогню, та задіяв для уражень 1558 дронів-камікадзе.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Міжнародне

Мая Санду перемагає у першому турі президентських виборів у Молдові

За підрахунками 97,88% протоколів вона отримала трохи більше 41% голосів.

21.10.2024 - 10:27

Arrow
Theme

Політика

Міністр закордонних справ Франції відвідає Україну цими вихідними

Барро додав, що, як і його попередники, він твердо переконаний у тому, що  капітуляція України перед Росією неприпустима.

18.10.2024 - 14:05

Arrow

Вас це може зацікавити