Обсяги виробництва військової техніки в Україні збільшено втричі

Головна > Економіка > Обсяги виробництва військової техніки в ...
Author

Олександр Талов

08.05.2024, 11:19
Shares

0

Views

575

Герман Сметанін – АрміяInform
Генеральний директор Акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість" Герман Сметанін, armyinform.com.ua

Обсяги виробництва військової техніки в Україні зросли втроє, причому за деякими напрямками – в десятки разів.

Про це вінтерв’ю АрміяInformповідомив генеральний директор Акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість" Герман Сметанін.

"Завдяки зусиллям працівників наших підприємств обсяги виробництва військової техніки збільшено втричі. На цей рік завдання не менш амбіційне — збільшення виробництва з такою ж динамікою. За одними напрямками — в десятки разів, за іншими — менше, відповідно до потреб Міноборони та Збройних Сил України", - зазначив він.

Він нагадав, що майже рік тому в межах реформи українського оборонно-промислового комплексу Державний концерн "Укроборонпром"перетворено на Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість". Реформа відкрила вікно можливостей для створення у цій галузі спільних підприємств та, за оцінками посадовця, сприятиме трансферу технологій і залученню інвестицій

Керівник АТ "Українська оборонна промисловість" також повідомив, що підприємства ОПК дедалі активніше переходять до виготовлення боєприпасів натовських калібрів.

"Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів - це головна номенклатура, на яку очікує фронт. Підприємства не лише налагодили та масштабують серійне виробництво артилерійських снарядів і мінометних мін радянських калібрів, але й поступово переходять до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО - 60-мм мінометних мін", - розповів Сметанін.

Він навів приклад успішного застосування засобів ППО, розроблених в межах українсько-американського проєкту, відомого під брендовою назвою FrankenSAM. Із відстані 9 км збито іранський дрон-камікадзе Shahed.

А ще завдяки співпраці АТ із приватним сектором Україна цьогоріч наздогнала Росію за кількістю виробництв дронів-камікадзе, схожих на Shahed-131 та Shahed-136, а також інших ударних безпілотників.

Сметанін запевнив, що товариство здатне виробляти ще більше озброєнь та боєприпасів, проте стримує дефіцит грошей у держави. Тому в "Українській оборонній промисловості" розраховують на додаткове фінансування, зокрема, з-за кордону.

Сметанін також додав, що крім виготовлення озброєння, насьогодні майже всі зразки західної техніки, які були передані ЗСУ якМТД, так ізакуплені Міноборони, вивчені наприватних або державних підприємствах. Ремонт різного рівня складності сьогодні здатні виконувати іприватні, ідержавні підприємства. Єпевні складнощі щодо отримання технологічної документації, наздійснення капітального ремонту західних зразків озброєння, але критичних проблем наразі вже немає.

Нагадаємо: За перших три місяці 2024 року Міністерство оборони допустило до експлуатації у ЗСУпонад 80 зразків озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити