Обмін валют: Необхідний мінімум, який потрібно знати про процедуру обміну

Головна > Спорт > Обмін валют: Необхідний мінімум, який по...
Author

Марія Куренко

16.08.2022, 21:11
Shares

0

Views

783

Обмін валют: Необхідний мінімум, який потрібно знати про процедуру обміну
null

Багато хто з українців має можливість відпочинку чи навчання за кордоном, ми все частіше віддаємо перевагу придбанню товарів побуту, одягу чи електроніки в інтернет-магазинах і все частіше обираємо магазини, які знаходяться в Європі, Америці чи Китаї. Багато хто має свій бізнес за кордоном, а хтось обирає зберігання своїх коштів не тільки в національній валюті, а й в доларах чи євро. Тож кожен хоча б іноді стикається з необхідністю обміну готівкової валюти, зробити це можна за посиланням https://obmenka.od.ua/. Проте що таке валюта, якою вона буває, як і де її поміняти, щоб не натрапити на шахраїв спробуємо розібратися у цій статті.

Що таке валюта та як вона класифікується?

У терміну валюта існує кілька значень, а саме:

  • грошова одиниця певної країни (національна валюта);
  • тип фінансової системи країни (форма випуску грошових знаків у певній країні згідно з юридичними нормами та процедурою грошового обігу);
  • іноземні грошові знаки (іноземна валюта) (банкноти, казначейські білети, монети, банківські метали, електронні гроші, спеціальні права запозичення).

Взагалі класифікація валют складна в залежності від багатьох компонентів, але для розуміння процедури обміну буде достатньо знати, щов алюта може бути вільно конвертованою, конвертованою частково та неконвертованою.

Основною ознакою вільно конвертованої валюти є той факт, що її можно обміняти на будь-яку іншу без обмежень, наприклад тут https://obmenka.od.ua/eur-uah. Частково конвертовану валюту можна обміняти лише на деякі види валют і зазвичай вони мають певні обмеження по валютним операціям. Неконвертована валюта не підлягає обміну через те, що держа­ва забороняє операції з її обміну на будь-яку іншу іноземну валюту або обмін можливий у випадку згоди певних державних органів.

Валюта - є предметом купівлі/продажу та обміну, тож це означає, що в неї повинна існувати ціна. Такою ціною є курс валют - ціна валюти певної країни, яка відображається у грошових одиницях іншої країни.

Щоб отримати відомості про те чи конвертована валюта можна подивитись Класифікатор іноземних валют Нацбанку.

Де і як можна обміняти валюту?

  1. У банках. Щоб купити/продати чи обміняти валюту у банку зовсім необов’язково бути клієнтом цього банку. Обміняти валюту можна в будь-якому відділенні по курсу, який встановлений у цьому банку.
  2. Обмінний пункт поєднав у собі найкращі якості чорного ринку та банку, а саме: курс буде вищим, ніж у банках та при цьому клієнт буде захищений від обману так само як і у відділенні банку. Обміняти валюту в Одесі можно тут https://obmenka.od.ua/usd-uah. При цьому неодмінно варто перевірити, чи є обмінник легальним. Якщо назва компанії, до якої належить обмінник відображатися в списку легальних торговців валютою на сайті НБУ, то клієнту нема про що переживати.
  3. Онлайн-банкінг, тобто обмін через інтернет-банк. Клієнт списує певну суму з гривневого рахунку та зараховує відповідну суму (за актуальним банківським курсом) на свій валютний рахунок.
  4. Чорний ринок. Зазвичай обмін здійснюється через дошки оголошень (такі собі валютні аукціони) в інтернеті. На цей вид обміну не поширюються ніякі обмеження НБУ стосовно валютних операцій. На чорному ринку завжди привабливий курс, який перевищує ціну в комерційних банках, але і шахраї тут зустрічаються найчастіше, а при виникненні проблем на поміч поліції розраховувати не варто.
Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити