ОАЕ заборонили вхід у свої води танкерам під прапором Камеруну, які можуть перевозити російську нафту

Головна > Міжнародне > ОАЕ заборонили вхід у свої води танкерам...
Author

Назар Лазебний

10.01.2024, 10:33
Shares

2

Views

108

Тіньовий флот: кількість нафтових танкерів РФ для обходу санкцій  збільшилася вдвічі | Факти ICTV
Pixabay

Міністерство енергетики та інфраструктури Об’єднаних Арабських Еміратів заборонило вхід в свої води суднам під прапором Камеруну.

Як повідомляє Bloomberg, таке рішення, в першу чергу, націлене на судна, які використовуються для транспортування нафти, що потрапила під санкції, інформує Інфокурс.

"Згідно з циркуляром Міністерства енергетики та інфраструктури, опублікованим на веб-сайті порту Фуджейра, прапор Камеруну додано до списку обмеженого доступу, і морські компанії та суднові агенти не повинні надавати послуги суднам, зареєстрованим в африканській країні. Заборона не поширюватиметься на судна, які пройшли оцінку більш широкого міжнародного класифікаційного органу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що більшість торговельних суден пересуваються морем під прапорами країн, де вони зареєстровані або звідки управляються.

До популярних таких країн входять Панама та Маршаллові Острови, які дотримуються високих стандартів безпеки в судноплавній галузі.

Проте коли Росія зібрала величезний тіньовий флот танкерів, щоб забезпечити перевезення своєї нафти всупереч санкціям США, частина цього флоту повісила прапор Камеруну.

При цьому в середині минулого року Камерун було визначено як країну з дуже "високим ризиком", що такі судна не пройдуть перевірку безпеки під час їхнього заходу в порти.

Флот нафтових танкерів, зареєстрований у Камеруні, невеликий, але більшість з них заходили в російські порти минулого року.

З 14 нафтовозів під прапором Камеруну, які здатні перевозити нафту з російських портів, 11 зробили це впродовж останніх 12 місяців.

На цю кількість суден припадає менше 1% загальних поставок нафти з Росію.

Нагадаємо: Імпорт російської сирої нафти в Індію у грудні впав до найнижчого з січня 2023 року рівня, оскільки шість танкерів, що перевозили нафту марки Sokol, не змогли її доставити через проблеми з оплатою на тлі посилення санкцій.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог продовжує атакувати на семи напрямках, упродовж доби відбулося 146 бойових зіткнень

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 45 атак .

09.05.2024 - 09:50

Arrow
Theme

Війна

Сили Оборони знищили 59 повітряних цілей: 39 ракет та 20 ударних БпЛА

Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник

08.05.2024 - 10:02

Arrow

Вас це може зацікавити