НСЖУ заявляє про масові порушення прав роботи журналістів біля Києво-Печерської Лаври

Головна > Спорт > НСЖУ заявляє про масові порушення прав р...
Author

Олександр Талов

30.03.2023, 14:13
Shares

2

Views

1 048

НСЖУ заявляє про масові порушення прав роботи журналістів біля Києво-Печерської Лаври

Успенський собор Києво-Печерської лаври

radiosvoboda.org

Національна спілка журналістів України закликає правоохоронців ретельніше охороняти права роботи співробітників ЗМІ біля Києво-Печерської Лаври.

Про це НСЖУ повідомила у Телеграм, інформує Інфокурс.

"Біля Києво-Печерської Лаври, куди сьогодні прийшла комісія Міністрества культури через припинення оренди договору, відбуваються масові порушення прав роботи журналістів. Прибічники УПЦ закривають камери, лаються, погрожують побити медійників палками та штовхають журналістів", - йдеться у повідомленні.

У НСЖУ закликають правоохоронні органи пильно стежити за напруженою ситуацією біля Лаври і не допускати порушення прав журналістів під час виконання ними професійних обов'язків.

Нагадаємо: 5 січня Комісія з приймання-передачі Успенського собору та Трапезної церкви Києво-Печерської Лаври від Української православної церкви (МП) до держави завершила свою роботу, яку розпочала 2 січня. За підсумками роботи Комісії був підписаний відповідний Акт повернення будівель зі сторони УПЦ. Незважаючи на те, що на останнє засідання комісії не з’явився митрополит Павло, який мав підписати Акт, це не є перешкодою для повернення державного майна. "Українська святиня має служити всьому українському народові, цього принципу ми і будемо притримуватись в подальшому", - написав Ткаченко.

Національний заповідник "Києво-Печерська Лавра" оголосив про розрив договору про оренду з УПЦ МП з 29 березня. Проте намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (УПЦ МП) заявив, що ченці не збираються виселятися з Лаври. Представники УПЦ МП так і не залишили територію Лаври попри завершення договору оренди. Вони й далі проводять богослужіння і не пускають комісію МКІП.

Секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, що виселення відбуватиметься згідно із законами України.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у зверненні до братії Лаври та громадськості підкреслив, що про закриття монастиря в Лаврі та припинення в ньому молитви, богослужінь, чернечого життя не йдеться.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити