Новий проєкт МВФ та ЄС підтримає податково-бюджетні реформи в Україні

Головна > Політика > Новий проєкт МВФ та ЄС підтримає податко...
Author

Ольга Фединчік

22.07.2021, 16:01
Shares

0

Views

918

Новий проєкт МВФ та ЄС підтримає податково-бюджетні реформи в Україні

euroin.org.ua

Міжнародний валютний фонд за рахунок коштів, наданих Європейським Союзом, почав реалізацію в Україні проекту "Продовження податково-бюджетних реформ".

Про це повідомляє Представництво Євросоюзу в Україні.

"Новий проект допоможе вдосконалити податково-бюджетне адміністрування в Україні та підвищити прозорість і підзвітність в сферах управління державними фінансами і збором податків", - зазначає пресслужба представництва.

Як повідомили у відомстві, проєкт допоможе привести фіскальні інститути у відповідність до сучасних міжнародних практик і допомогти економічному зростанню і розвитку країни.

Також мова йде про модернізацію бюджетного процесу, вдосконалення збору податків і основних функцій адміністрування податків.

"Пандемія створює проблеми для управління економікою та сталого розвитку в усьому світі. За допомогою таких проектів Європейський Союз і його партнери допомагають забезпечити належний рівень готовності економічних інститутів України для сприяння стабільному і справедливому відновленню", - сказав Ремі Дюфло, заступник голови Представництва Євросоюзу в Україні.

Проєкт сприятиме стабільності останніх українських фіскальних реформ, розробці та впровадженню нових реформ у межах наступної Стратегії реформ управління державними фінансами на 2021-2025 роки та постійному покращенню адміністрування доходів.

"Сьогодні Україна є одним з основних бенефіціарів допомоги МВФ з питань розвитку потенціалу, і ми раді можливості ще більше розширити нашу підтримку цій країні в межах партнерських відносин з Європейським Союзом. Метою цього проекту є вдосконалення управління бюджетними ресурсами в Україні та сприяння економічній стабільності та інклюзивної зростання", - додала Антуанет М. Сайех, заступник директора-розпорядника МВФ.


Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити