Норвегія виділяє іще 190 мільйонів доларів на відбудову України

Головна > Бізнес > Норвегія виділяє іще 190 мільйонів долар...
Author

Ольга Фединчік

29.06.2023, 18:00
Shares

3

Views

1 099

Норвегія виділяє іще 190 мільйонів доларів на відбудову України
null

Норвегія зробила грантовий внесок до Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України у 190 мільйонів доларів.

Про це повідомляє пресслужба Світового банку, інформує Іфокурс.

"Уряд Норвегії зробив грантовий внесок до Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF) Світового банку на суму 2 млрд норвезьких крон (190 млн дол. США), щоб підтримати спроможність уряду України надавати послуги, зокрема інвестиції в ремонт зруйнованої інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це другий транш, наданий Норвегією URTF після грантового внеску в сумі 100 мільйонів доларів США, угода щодо якого була підписана в грудні 2022 року.

"Україні потрібне термінове фінансування. Нинішня допомога сприятиме підтримці критичної інфраструктури та щоденному наданню основних державних послуг. Наша допомога через Світовий банк є також внеском у процес реформ, потрібних для сприяння економічному зростанню, а також для відбудови та євроінтеграції після війни. Цей внесок є частиною п’ятирічного пакета підтримки Норвегією України, він є знаком нашої довгострокової підтримки України", - зазначила міністерка закордонних справ Норвегії Аннікен Гуйтфельдт.

Нагадаємо: URTF було створено в грудні 2022 року. Фонд підтримує Україну в плануванні та реалізації програми відновлення, стійкої відбудови та реформ. Використовуючи рамковий підхід, URTF забезпечує спроможність української влади ефективно та у великих масштабах залучати численні джерела фінансування.

Стратегічне керівництво діяльністю URTF здійснює Рада партнерства. Її співголовами є Група Світового банку та Уряд України; до складу Ради входять партнери з розвитку. До учасників URTF належать Австрія, Канада, Ісландія, Японія, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Швеція, Швейцарія. Команда управління програмою відповідає за повсякденне управління коштами, внесеними учасниками URTF.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Україна націоналізувала два літаки, що належали "Ростеху"загальною вартістю 10 млн євро

Літаки перебували на балансі офшорної компанії, що входить до структури "Ростеху" через підконтрольне російське АТ "Ільюшн Фінанс Ко".

17.05.2024 - 13:03

Arrow
Theme

Енергетика

Обмеження постачання електрики можуть тривати до вересня - радник Шмигаля

Зима буде "невідворотньо важкою" і шансів на відновлення знищеної за два місяці генерації у повному обсязі немає, зазначив Бойко.

16.05.2024 - 15:22

Arrow

Вас це може зацікавити