Норвегія надала Україні 22 гаубиці М109

Головна > Столиця > Норвегія надала Україні 22 гаубиці М109
Author

Назар Лазебний

08.06.2022, 14:08
Shares

0

Views

1 017

Норвегія надала Україні 22 гаубиці М109

Норвегія передала Україні M109

Фредерік Рінгнес/Збройні сили Норвегії

Норвегія передала Україні 22 самохідних артилерійських установки М109 з відповідним обладнанням та запасними частинами. Крім того надані також артилерійські боєприпаси.

Про це повідомляє сайт уряду Королівства Норвегія, інформує Інфокурс.

Для того, щоб протистояти атакам російського агресора збройним силам України потрібна підтримка Заходу у вигляді озброєння та обладнання. Україна спеціально запросила цей вид зброї.

"Розвиток війни в Україні зараз показує, що необхідно також передати більш важку артилерію та системи озброєння", - зауважив міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам.

Повідомляється, що Норвегія також навчала українських солдатів користуватися системою. Навчання проходило в Німеччині.

Нагадаємо: M109 (англ. M109 howitzer) – американська самохідна гаубиця, що перебуває на озброєнні артилерії армії США та деяких інших країн світу. M109A6 "Паладин" залишається основною самохідною артилерійською системою збройних сил країни в найближчому майбутньому. Крім США, є стандартною САУ країн НАТО, у значних кількостях постачалася також у низку інших країн і використовувалася в багатьох регіональних конфліктах.

З міркувань безпеки норвезький уряд не оголошував про надання установок М109, а дочекався публічного оголошення про допомогу.

Раніше головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний заявив про те, що самохідні гаубиці М109А3, які вже надала Норвегія, на передовій і з високою точністю вражають цілі та знищують ворога.

Ще на початку війни повідомлялося, що Норвегія надасть Україні гуманітарну допомогу та військову техніку на 226 млн доларів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити