НКЦПФР анулювала ліцензію на провадження діяльності найстарішій в країні фондовій біржі

Головна > Столиця > НКЦПФР анулювала ліцензію на провадження...
Author

Ольга Фединчік

09.04.2021, 17:11
Shares

0

Views

777

НКЦПФР анулювала ліцензію на провадження діяльності найстарішій в країні фондовій біржі

28products.com

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку анулювала ліцензію на здійснення діяльності ПрАТ "Українська фондова біржа". Рішення схвалене у зв'язку з нездійсненням ліцензіатом діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку протягом року.

Відповідне рішення №225 НКЦПФР ухвалила на засіданні 6 квітня.

"Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку вирішила: Анулювати ліцензію на провадження професійної діяльності на фондовому ринку Приватному акціонерному товариству "Українська фондова біржа", на підставі підпункту 10 пункту 1 розділу ІV Порядку, у зв’язку з нездійсненням ліцензіатом вищевказаного виду професійної діяльності на фондовому ринку протягом року, згідно з наявними в Комісії адміністративними даними протягом 2020 року", повідомляється на сайті НКЦПФР.

"Українська фондова біржа" (УФБ, Київ) - найстаріша фондова біржа країни, створена 29 жовтня 1991 року постановою уряду.

Згідно з інформацією на сайті УФБ, минулий рік вона завершила з чистим прибутком 0,16 млн гривень проти чистого збитку 0,25 млн грн роком раніше, виручка наразі не оголошувалася, а в 2019 році вона дорівнювала 4,02 млн грн.

Активи біржі на кінець 2020 року становили 17,09 млн грн, у тому числі основні кошти - 13,21 млн грн. Вільні грошові кошти біржі дорівнювали 2,8 млн грн, власний капітал - 16,09 млн грн.

Основними акціонерами УФБ, відповідно до системи розкриття НКЦПФР, є ТОВ "Джесван" - 34,45% і ТОВ "Український контракт" - 53,85%, а в держреєстрі бенефіціаром вказано главу правління Валентина Оскольського.

У реєстрі фондових бірж НКЦПФР зареєстровано ще чотири: ПрАТ "Українська міжбанківська валютна біржа" (УМВБ), ПАТ "Українська біржа" (УБ), ПАТ "Фондова біржа ПФТС" (всі три - Київ) і ПАТ "Фондова біржа "Перспектива" (Дніпро), хоча в попередні роки число фондових бірж в Україні доходило до десяти.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Російські війська атакували енергетичний об’єкт на сході, у двох регіонах подовжують діяти графіки відключень 

Аварійна допомога на запит українського оператора системи передачі із сусідніх країн минулої доби не залучалася.

29.04.2024 - 12:00

Arrow

Вас це може зацікавити