"Ніщо остаточно не погоджено, поки все не погоджено" - Кулеба про Північний потік-2

Головна > Бізнес > "Ніщо остаточно не погоджено, поки все ...
Author

Олександр Талов

09.06.2021, 09:27
Shares

1

Views

1 040

mfa.gov.ua

8 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розпочав візит до Німеччини, де провів сім зустрічей із вищими посадовими особами Німеччини.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

На зустрічі з державним секретарем Федерального міністерства економіки і енергетики Німеччини Андреасом Файхтом Кулеба приділив особливу увагу зміцненню енергетичного партнерства між Україною та ФРН, зокрема загрозі російського газогону Північний потік — 2. Міністр вчергове наголосив, що цей проєкт не лише підриває енергетичну безпеку України та Європи, але й розколює союзників, тому Україна продовжує виступати проти його запуску.

Також Дмитро Кулеба провів переговори із зовнішньополітичним радником Федерального канцлера Яном Гекером, двома ключовими темами яких стали загрози Північного потоку — 2 та подальше функціонування Нормандського формату.

"У перший день візиту до Берліна я провів важкі переговори щодо Північного потоку — 2 та Нормандського формату. В обох випадках діє правило: ніщо остаточно не погоджено, поки все не погоджено. Але атмосфера була конструктивною. Німеччина — це друг, який багато допоміг Україні, та з яким можна вирішувати навіть найскладніші проблеми", — заявив Дмитро Кулеба.

Міністр також зустрівся із президентом Бундестагу Вольфґанґом Шойбле, головами Комітету Бундестагу у закордонних справах та з питань ЄС Норбертом Рьотґеном і Ґунтером Кріхбаумом. Ключовою темою переговорів стало обговорення Європейського майбутнього України. Він також звернувся до Вольфганга Шойбле з проханням особисто сприяти визнанню Бундестагом Голодомору актом геноциду проти українського народу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити