Німецький Бундестаг втретє за його історію очолила жінка

Головна > Столиця > Німецький Бундестаг втретє за його істор...
Author

Олександр Талов

26.10.2021, 15:54
Shares

2

Views

625

Німецький Бундестаг втретє за його історію очолила жінка

Бербель Бас

dw.com

Новою президенткою німецького Бундестагу стала соціал-демократка Бербель Бас.

За неї проголосували 576 депутатів, повідомляє Укрінформ.

Проти були 90 парламентаріїв, утрималися 58.

Вона стала третьою жінкою на цьому посту в історії країни.

Бас, якій виповнилося 53 роки, є депутаткою Бундестагу з 2009 року, а з 2019 – заступник голови фракції соціал-демократів у бундестазі. Бербель Бас стала третьою жінкою у післявоєнній історії Німеччини на посаді голови бундестагу.

Її сфера діяльності — охорона здоров’я, освіта та наука. Вона, зокрема, відзначилася поміркованістю рішень щодо безпеки громадян у складні коронавірусні часи. Її показник на федеральних виборах — 40,35% голосів — удвічі вищий, ніж у конкурента-консерватора.

"Політика є лише тоді доброю, коли є зрозумілою. Сподіваюсь, що ми будемо перекладати важкі питання на мову, яка буде зрозуміла всім", - заявила Бас.

Вона пообіцяла, що новий парламент буде намагатися працювати в інтересах усіх верств населення, слухати та чути всіх, залучати якомога більше число представників суспільства.

Президентка Бундестагу пообіцяла також "захищати парламент від атак на демократію - від її ворогів" і підкреслила, що парламент і суспільство не мають бути місцем демонстрації ненависті.

Попередник Бас Вольфганг Шойбле, ХДС, є рекордсменом за тривалістю роботи в найвищому законодавчому органі – 49 років, уперше він був обраний в 1972 році.

Бундестаг 20-го скликання є найбільшим у історії ФРН – 736 народних обранців, у таємному голосуванні взяли участь 724 депутатів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити