Німецька компанія Rheinmetall будує в Румунії центр обслуговування військової техніки ЗСУ

Головна > Війна > Німецька компанія Rheinmetall будує в Ру...
Author

Марія Куренко

03.04.2023, 08:59
Shares

0

Views

1 024

Німецька компанія Rheinmetall будує в Румунії центр обслуговування військової техніки ЗСУ

Бойові танки, такі як Leopard 2, будуть обслуговуватися в Румунії

dpa


Найбільший німецький виробник зброї концерн Rheinmetall будує в Румунії центр обслуговування західної військової техніки, яку використовують Збройні Сили України.

Про це повідомляє ntv, інформує Інфокурс.

Повідомляється, що Rheinmetall активно працює над створенням центру обслуговування та матеріально-технічного забезпечення в Румунії, країні-партнері НАТО. У майбутньому Rheinmetall планує обслуговувати та ремонтувати озброєння з України, наприклад, бойові танки та самохідні гаубиці в Румунії.

Як очікується центр, розташований неподалік кордону з Україною, почне працювати вже цього місяця. Зазначається, що він має "грати центральну роль у підтримці оперативної готовності західних бойових систем, які використовуються в Україні, і в їх матеріально-технічному забезпеченні".

За даними компанії, це стосується ремонту та обслуговування самохідних гаубиць, а також основних бойових танків, таких як Leopard 2 і Challenger, БМП Marder, БТР Fuchs та військових вантажівок. Також там обслуговуватимуть бойові машини сил НАТО.

"Для нас у Rheinmetall ключовим завданням є надати силам НАТО та Україні найкращу підтримку в цій критичній ситуації", - сказав генеральний директор компанії Армін Паппергер.

Він наголосив, що процес обслуговування та ремонту озброєння, яке постачається в Україну, грає важливу роль у захисті від російської агресії.

У цьому зв'язку видання нагадує, що у червні 2022 року Rheinmetall разом з компанією-партнером KMW заснували подібний центр технічного обслуговування в литовському місті Йонава.

Нагадаємо: Наприкінці минулого тижня делегація німецького оборонно-промислового концерну Rheinmetall AG відвідала Київ та зустрілася з Володимиром Зеленським.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити