Німеччина пропонує залучити Україну до вирішення проблеми з мігрантами на кордоні з Польшею

Головна > Бізнес > Німеччина пропонує залучити Україну до в...
Author

Назар Лазебний

10.11.2021, 14:48
Shares

1

Views

1 207

Німеччина пропонує залучити Україну до вирішення проблеми з мігрантами на кордоні з Польшею

thesaxon.org

У найбільшій фракції Бундестагу пропонують направити біженців із Білорусі в Україну. Йдеться про те, аби мігранти чекали в Україні розгляду їхньої заявки на притулок в ЄС.

Про це пише Deutsche Welle.

Як повідомляє видання, експерт із зовнішньополітичних питань фракції Соціал-демократичної партії у німецькому Бундестазі Нільc Шмід пропонує залучити Україну до вирішення проблеми біженців на кордоні Польщі та Білорусі.

Політик в інтерв'ю німецькій медіакомпанії Deutschlandfunk у середу, 10 листопада, сказав, що з Україною можна було б домовитися про прийом біженців на той час, поки триває розгляд їхньої заявки про надання притулку в ЄС.

"Так ми можемо дати чітко зрозуміти, що не кожен біженець автоматично потрапить у Євросоюз", - сказав Шмід.

Водночас політик розкритикував поводження Польщі з мігрантами, які намагаються нелегально потрапити до країни з території Білорусі. Шмід звернув увагу на повідомлення про витіснення біженців з країни назад до Білорусі без можливості подати заявку на притулок у ЄС.

Як зазначив політик, Польща повинна дотримуватися міжнародних норм, зокрема, надавати нужденним базовий гуманітарний захист та право на розгляд заявки на притулок.

Нагадаємо: Як повідомляють ЗМІ, в ніч на 10 листопада дві групи мігрантів прорвалися через кордон Польщі. Усіх їх затримали і відправили у Білорусь.

Через критичну ситуацію з напливом іноземців Литва вперше за часів незалежності оголосила надзвичайний стан.

Європейський Союз може ввести нові санкцій проти Білорусі, спрямовані проти близько 30 фізичних та юридичних осіб, включаючи міністра закордонних справ та білоруську авіакомпанію Белавіа, зі схвалення вже наступного тижня.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити