Німеччина планує передати обіцяну військову техніку Україні до кінця року

Головна > Закон > Німеччина планує передати обіцяну військ...
Author

Марія Куренко

18.10.2022, 19:05
Shares

1

Views

292

Німеччина планує передати обіцяну військову техніку Україні до кінця року

Міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт

Annegret Hilse/REUTERS

Німеччина до кінця року передасть Україні велику кількість раніше обіцяної військової техніки.

Це повідомила міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт під час Берлінського зовнішньополітичного форуму у вівторок, 18 жовтня, пише “Укрінформ“.

“Ще цього року будуть передані броньовані евакуаційні машини, броньовані машини Dingo, мостоукладні танки, додаткові гаубиці Panzerhaubitze 2000, додаткові РСЗВ, антидронні системи. Ми підтримуватимемо в питанні розмінування. Одним словом – величезний пакет, який на підході”, – перелічила Ламбрехт.

Вона також згадала “зимовий пакет”, генератори тощо. Міністр згадала, що Берлін, можливо, не завжди є дуже голосним у допомозі, яку надає, але це є насправді суттєва підтримка, і вона буде продовжена.

Все, що необхідно, обговорюється з українським колегою Олексієм Резніковим, додала Ламбрехт. Чергова така розмова мала місце 18 жовтня. Обговорювалося, зокрема, питання, як пришвидшити постачання усіх систем ППО IRIS-T.

Наразі, за оцінкою Ламбрехт, Україна найбільше потребує засобів ППО (в чому вона особисто переконалася в Одесі, де двічі змушена була бігти в укриття під час повітряної тривоги), а також артилерії.

Глава міноборони ФРН запевнила, що Німеччина не ставить собі “червоних ліній” у питанні постачання Україні озброєнь, проте буде готова надавати лише таку зброю, яка узгоджена в колі союзників.

“Важливо, щоби завжди разом з партнерами, завжди з союзниками. Німеччина не має діяти одноосібно. Для мене це – та сама червона лінія”, – сказала Ламбрехт.

Вона не заперечила, що Німеччина могла б надати Україні танки. Проте знову нагадала, що досі танків західного зразка не надав Києву ніхто, зокрема, США на які Берлін здебільшого орієнтується.

Ламбрехт назвала себе “прагматичним” політиком і заявила, що більш ефективним на даному етапі було забезпечити ЗСУ 100 танками радянських зразків, які передали інші країни в обмін на сучасну німецьку техніку.

Успішним прикладом вона також назвала виробництво в Словаччині самохідних гаубиць Zuzana, яке профінансують Німеччина, Данія і Норвегія.

У форумі взяли участь представники військових відомств низки європейських країн, деякі з яких критикували Німеччину за те, що вона повільно та в недостатньому обсязі надає Україні необхідні озброєння.

Нагадаємо: Після останньої зустрічі Німеччина пообіцяла постачання в Україну додаткових самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000 та реактивних систем залпового вогню MARS II.

Україна очікує на американські Nasams, вже отримала ще чотириі HIMARS та систему IRIS-T

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Економіка

До експлуатації у ЗСУ допустили ще 18 зразків озброєння та військової техніки

Окрім того, пройшли кодифікацію, тобто введені у військову експлуатацію, ще 24 ОВТ.

16.05.2024 - 12:05

Arrow
Theme

Війна

Унаслідок атаки міста Дніпро загинуло двоє людей

Пошкоджено інфраструктуру, є поранені

15.05.2024 - 15:11

Arrow

Вас це може зацікавити