Німеччина надасть Україні 50 бронеавтомобілів Dingo, в яких раніше відмовила

Головна > Енергетика > Німеччина надасть Україні 50 бронеавтомо...
Author

Ольга Фединчік

15.09.2022, 17:29
Shares

0

Views

1 101

Німеччина надасть Україні 50 бронеавтомобілів Dingo, в яких раніше відмовила

warfor.me

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт заявила, що Німеччина поставить Україні ще дві системи залпового вогню Mars II і 50 броньованих машин Dingo. Це вперше з початку російського вторгнення в Україну Німеччина передасть ЗСУ бронетехніку.

Про це, повідомляє BILD, інформує Інфокурс.

За даними видання, поставки цих бронемашин з кінця липня розглядалися як альтернатива передачі Україні бронетранспортерів Fuchs. Dingo – це броньована та опціонально озброєна колісна техніка, яка використовується для патрулювання та розвідки. Німецька армія має понад 500 автомобілів Dingo у різних модифікаціях.

На початку вересня стало відомо, що уряд Німеччини відмовився постачати Україні автомобілі Dingo, яких у бундесверу понад 500 одиниць.

Посол України у Німеччині Андрій Мельник сказав, що "не може зрозуміти цю відмову уряду".

"Ці німецькі автомобілі Dingo були б потрібні нам особливо для життєво важливого контрнаступу в районі Херсона, щоб врятувати життя солдатів, яким, на жаль, в основному доводиться пересуватися пішки", - сказав він.
"Тому я закликаю міністра оборони Ламбрехт вже у вересні поставити Україні частину з 500 наявних броньованих транспортних машин повного захисту. Це точно не буде грабунком Бундесверу", - додав він.

Під час свого виступу на конференції Бундесверу Ламбрехт високо оцінила успіхи української армії під час контрнаступу. Видання припускає, що саме ця операція ЗСУ стала ключовим чинником у рішенні німців передати бронетехніку, тому що усього кілька тижнів тому Німеччина була проти цього.

Водночас Ламбрехт виключила можливість поставки Україні бойових машин піхоти Marder. Вона заявила, що у Міноборони вже на фінішній прямій угоди з Грецією, яка отримає 40 Marder, а свої 40 радянських БМП-1 передасть Україні.

Нагадаємо: Німеччина раніше передала Україні три реактивні системи залпового вогню Mars II.

Разом з тим, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок наполягає на швидкому прийнятті рішення про постачання Україні німецьких бойових танків.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити