Невідворотність покарання: перші вироки для воєнних злочинців

Головна > Енергетика > Невідворотність покарання: перші вироки ...
Author

Ольга Фединчік

12.05.2022, 15:32
Shares

3

Views

1 082

Невідворотність покарання: перші вироки для воєнних злочинців

Ірина Венедиктова/facebook.com

Командира армії рф може бути засуджено до довічного позбавлення волі за вбивство цивільного.

Офіс Генерального прокурора скерував до суду перший обвинувальний акт за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

У воєнному злочині, передбаченому ч.2 ст.438 КК України обвинувачується військовослужбовець збройних сил рф - командир відділення в/ч 32010 "4 танкова Кантемирівська дивізія Московської області".

Як повідомляє Офіс генерального прокурора слідство встановило, що обвинувачений, колону якого розбили військові ЗСУ, 28 лютого 2022 року, втікаючи разом із 4 співслужбовцями, обстріляли з автоматів приватний автомобіль та заволоділи ним.

На вкраденій машині з пробитими ними ж колесами окупанти заїхали в смт Чупахівка Сумської області. Дорогою вони побачили беззбройного мешканця села, який йшов з велосипедом вздовж узбіччя і розмовляв по телефону. Один із військових наказав обвинуваченому вбити цивільного, щоб він не повідомив про них. Обвинувачений здійснив декілька прицільних пострілів через відкрите вікно автомобіля із автомата Калашникова у голову 62-річного потерпілого. Чоловік помер на місці всього в декількох десятках метрів від власного будинку.

Наразі убвинувачений перебуває під вартою.

Українські зрадники та колаборанти також отримали покарання.

Так, шість громадян Укаїни, які перейшли на бік ворога та приймали участь у війні на стороні незаконних збройних формувань були засуджені на Луганщині та Вінничинні до позбавлення волі на строки від 8 до 15 років за державну зраду (ст. 111) КК України. Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Зокрема, двоє мешканців тимчасово окупованого Довжанська пішли на "службу" до "2 ОМБР 2 АК народної міліції лнр". Воювали проти України у якості "оператора-навідника" та "механіка-водія". У полон потрапили поблизу Щастя та Кремінної.

Інший бойовик з 2015 року воював у розвідувальному підрозділі та в групі БПЛА, його взяли у полон в бою на кремінському напрямку.

Ще троє учасників "армії л/днр" намагалися прорвати оборону на Миколаївському напрямку.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити