НАЗК презентувало алгоритм для виявлення прихованих інтересів у посадовців

Головна > Економіка > НАЗК презентувало алгоритм для виявлення...
Author

Марія Куренко

24.11.2021, 16:41
Shares

1

Views

606

НАЗК презентувало алгоритм для виявлення прихованих інтересів у посадовців

mind.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції спільно з громадською організацією "Антикорупційний штаб" презентувало портал "Приховані інтереси".

Як повідомляє пресслужба НАЗК, портал став першим діджитал інструментом, що допомагає знаходити можливі ризики в публічних службовців.

Зазначається, що за допомогою цього алгорітму може бути виявлено 11 типів ризиків.

Зокрема можна швидко дізнатися, як посадовець пов’язаний із компаніями, які беруть участь у тендері в установі, де він працює чи працював, близьких осіб, які працюють в одному органі з цим посадовцем, а ще перевірити, чи не отримував такий чиновник ризикові подарунки.

"Для того, щоб зрозуміти, наскільки ефективним ми вважаємо цей інструмент з точки зору запобігання корупції, ви можете знайти у ньому, наприклад, Президента України, можливі потенційні конфлікти інтересів, пов’язані з його діяльністю, голову НАЗК, генерального прокурора чи керівника Національного антикорупційного бюро України", - розповів голова НАЗК Олександр Новіков.

В Антикорупційному агентстві вважають, що портал може допомогти в роботі Національної поліції, антикорупційних уповноважених, журналістів-розслідувачів та громадських активістів для пошуку прихованих інтересів.

На сьогодні його база містить 6 млн осіб, 1,5 млн компаній і понад 600 тис. ризиків. Це близько 1 млн декларантів та ще 5 млн осіб, які пов’язані з цими декларантами.

На порталі також є автоматичний аналізатор документів.Завдяки ньому користувачі можуть завантажувати документи будь-якого державного органу чи органу місцевого самоврядування, щоби система перевірила за ключовими словами, чи містить документ вказівки на потенційний конфлікт інтересів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити