Нафтогаз ввів новий тарифний план для побутових клієнтів на опалювальний сезон

Головна > Закон > Нафтогаз ввів новий тарифний план для по...
Author

Олександр Талов

09.08.2021, 13:41
Shares

0

Views

898

Нафтогаз ввів новий тарифний план для побутових клієнтів на опалювальний сезон

ck-oda.gov.ua

ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" з 9 серпня запустила новий тарифний план на опалювальний сезон для побутових клієнтів "Комфортний сезон".

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогаз України"

Як наголошується в повідомленні, особливостями тарифу є необхідність платити за газ рівномірними частинами щомісяця.

Ціна на газ в тарифному плані "комфортний сезон" зафіксована на рівні чинного річного тарифу - 7,96 грн/куб.м з урахуванням ПДВ та без урахування вартості розподілу

Як пояснюють у компанії, загальна сума до оплати в новому тарифному плані визначається при підключенні клієнта - відповідно до обсягу газу, який жителі конкретного домогосподарства в середньому споживають протягом опалювального сезону (в період з жовтня і до кінця квітня). Протягом семи місяців клієнт сплачує рівномірними частинами, а саме-1/7 від вартості зарезервованого обсягу газу.

Необхідний обсяг газу в опалювальний сезон розраховується враховуючи історичні дані про використання газу конкретним клієнтом і відповідно до його типу споживання, серед яких: тип "приготування їжі" (50 - 200 куб.м газу на місяць), тип "приготування їжі та підігрів води" (150 - 500 куб. м газу на місяць), а також тип "опалення" (800 - 20000 куб. м газу на місяць).

Щомісячну оплату за газ потрібно зробити не пізніше 15-го числа. Якщо клієнт сплачує за газ до 15 числа кожного місяця через особистий кабінет, то отримує знижку 1%, яка нараховується на особовий рахунок та автоматично враховується під час платежу у наступному місяці. Тож, з цією знижкою, клієнт сплачує за газ за ціною 7,88 грн/куб.м із ПДВ.

Тарифний план "Комфортний сезон" діє протягом опалювального сезону - 7 повних місяців: з 1 жовтня і до 30 Квітня.

Перехід на нову тарифну пропозицію можливий за умови відсутності заборгованості у клієнта. У будь-який період клієнт за бажанням може змінити тарифний план "Комфортний сезон", вибравши іншу доступну пропозицію від ДК "Нафтогаз України".

Нагадаємо: З 1 травня в Україні діє річна ціна газу. Вона не може змінюватися в бік підвищення. "Нафтогаз" визначив річний тариф на рівні 7,96 грн / куб. м.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити