Нафтогаз і Symbio Infrastructure підписали мемрандум про поставки в Україну СПГ та зеленого рідкого водню

Головна > Міжнародне > Нафтогаз і Symbio Infrastructure підписа...
Author

Олександр Талов

13.06.2022, 15:22
Shares

2

Views

317

Нафтогаз і Symbio Infrastructure підписали мемрандум про поставки в Україну  СПГ та зеленого рідкого водню

НАК "Нафтогаз"

НАК "Нафтогаз України" підписав меморандум з канадською компанією Symbio Infrastructure про постачання зрідженого природного газу та "зеленого" рідкого водню з 2027 року.

Про це йдеться у пресрелізі НАК "Нафтогаз України" , інформує Інфокурс.

"Ця угода є важливим кроком для переходу України на диверсифіковані поставки енергії з усього світу, який ми розпочали наприкінці 2014 року, коли припинили прямий імпорт російського природного газу. Відтоді ми зміцнили нашу енергетичну незалежність і є активним гравцем на європейському енергетичному ринку. Ми вважаємо, що можливість з 2027 року отримувати від партнерів, як-от Канада – і від потужностей Symbio надійне та довгострокове постачання енергоресурсів, виготовлених у відповідальний спосіб, матиме вирішальне значення для нашої енергетичної безпеки та майбутнього економічного розвитку", – зазначив Юрій Вітренко, голова правління НАК "Нафтогаз України".

Як повідомляють у пресслужбі "Нафтогазу", 5 червня у Вашингтоні, (США), сторони підписали Меморандум про взаєморозуміння, в якому домовились, що LNG і LH2 будуть доставлятись на імпортний термінал в транзитну країну Європи, яку погодять сторони.

Фото: НАК "Нафтогаз"

Symbio через свою дочірню компанію GNL Québec розвиває Énergie Saguenay — перший у світі великомасштабний об’єкт для експорту зрідженого природного газу з нейтральним вмістом вуглецю. Еталонний для галузі об’єкт буде скраплювати та експортувати 10,5 мільйонів тонн або 15 мільярдів кубометрів на рік чистого LNG до Європи, що складає приблизно 17% річного споживання газу Німеччиною або близько половини споживання газу в Україні, за конкурентними цінами.

Згідно пресрелізу, Symbio допоможе диверсифікувати постачання енергоносіїв та сприятиме енергетичному переходу в Європі. Щоб дістатися цієї цілі компанія розбудовуватиме ефективну енергетичну інфраструктуру та вироблятиме LNG. Компанія планує стати одним із найбільших у світі експортерів зеленого водню.

З урахуванням термінів на отримання дозволів від регулюючих органів, початок роботи проектів Symbio заплановано на 2027 рік.

Нагадаємо: Як повідомляв раніше Інфокурс з посиланням на інтерв'ю голови "Нафтогазу" Юрія Вітренко Bloomberg TV, Україна обговорює зі США можливості постачання зрідженого природного газу замість трубопровідного газу з ЄС.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити