НАБУ проводить обшуки у керівництва УЗ – джерело

Головна > Бізнес > НАБУ проводить обшуки у керівництва УЗ –...
Author

Олександр Талов

30.05.2023, 14:56
Shares

1

Views

831

НАБУ проводить обшуки у керівництва УЗ – джерело

 УКРЗАЛІЗНИЦЯ

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) проводять обшуки у службовому кабінеті голови правління АТ "Укрзалізниця" Євгена Лященка.

Про це повідомляє ZN.UA із посиланням на джерело в НАБУ, інформує Інфокурс.

За даними співрозмовника видання, обшуки проходять у справі про зловживання, виявлені у закупівлях залізничної компанії. У цій справі також фігурує автомобіль, який "за певні послуги" при проведенні закупівель отримав один з посадовців "Укрзалізниці".

Своєю чергою джерела УП у правоохоронних органах також повідомляють про проведення обшуків у керівництва "Укрзалізниці", але не підтверджують слідчі дії саме у кабінеті Лященка.

Нагадаємо: У травні НАБУ і САП викрили схему отримання хабаря посадовцем "Укрзалізниці" за сприяння в укладенні договорів з "потрібними постачальниками" для потреб залізниці.

Тоді затримали заступника директора філії "Центр забезпечення виробництва", в "Укрзалізниці" заявили, що звільнили цього посадовця ще до його затримання.

За даними слідства, за свої "послуги" він отримав новий автомобіль Toyota Camry, придбаний в автосалоні за 1,55 млн грн.

Євгена Лященка у березні було призначив головою правління АТ "Укрзалізниця" строком на два роки. До цього Лященко займав посаду члена правління залізниці й відповідав за фінансовий блок питань у компанії.

З 2012 року він обіймав посаду фінансового директора "Медіа Група Україна", а з 1 липня 2014 року був призначений директором холдингу, який був частиною медіабізнесу групи SCM Ахметова, де працював аж до 2019 року. Джерело: https://biz.censor.net/n3421607

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити