На саміті у Вільнюсі Київ матиме потужний пакет підтримки - Блінкен

Головна > Війна > На саміті у Вільнюсі Київ матиме потужни...
Author

Ольга Фединчік

29.06.2023, 14:16
Shares

2

Views

615

На саміті у Вільнюсі Київ матиме потужний пакет підтримки - Блінкен

Ентоні Блінкен 

Alex Brandon/AP

Під час саміту Північноатлантичного альянсу у Вільнюсі, який пройде 11-12 липня, Україна отримає "потужний пакет" політичної та практичної допомоги.

Про це заявив у середу, 28 червня, державний секретар США Ентоні Блінкен у розмові з президентом американського аналітичного центру "Рада з міжнародних відносин" Річардом Гаассом.

"Ви побачите на саміті НАТО дуже потужний пакет для України, політичний і практичний. Я не збираюся випереджати події у Вільнюсі, але я доволі впевнений щодо цього", - цитує слова Блінкена пресслужба Білого дому. Деталі цього пакета він не уточнив.

Блінкен наголосив, що низка країн у НАТО прагнуть допомогти Україні збільшити потенціал стримування та оборони у довгостроковій перспективі, щоб РФ не змогла повторити напад через рік, два або п'ять років. Нині найбільшою перешкодою для досягнення справедливого та міцного миру, за його словами, є переконання президента РФ володимира путіна в тому, що він "може протриматися довше за Україну і всіх нас".

"Чим більше ми зможемо переконати його у зворотньому, тим більша ймовірність, що в якийсь момент він прийде за стіл переговорів", - наголосив Блінкен.

Нагадаємо: Саміт за участю представників 31 країни-члена НАТО пройде у литовській столиці Вільнюсі 11-12 липня. На ньому обговорюватимуть як наблизити Україну до НАТО, повідомляв генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг,

Україна розраховує на саміті отримати конкретні гарантії щодо членства в НАТО після закінчення війни. Втім, у НАТО немає єдності в цьому питанні. Зокрема, США та Німеччина остерігаються кроків, які, на їхню думку, можуть наблизити Альянс до війни з Росією

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити