На Рівенщині госпіталізували п'ятеро осіб з вогнепальними пораненнями через сутичку СБУ з копачами бурштину

Головна > Економіка > На Рівенщині госпіталізували п'ятеро осі...
Author

Ольга Фединчік

11.02.2022, 17:03
Shares

0

Views

2 074

На Рівенщині госпіталізували п'ятеро осіб з вогнепальними пораненнями через сутичку СБУ з копачами бурштину

yantar.ua

На Рівненщини біля села Єльне 10 лютого на бурштиновому родовищі виникла сутичка працівників СБУ та копачів бурштину, які не бажаючи допускати на копальні силовиків, розпочали бійку. Згодом бійка переросла у стрілянину з боку працівників СБУ. У результаті п'ятеро осіб госпіталізували з вогнепальними пораненнями.

Як повідомляє пресцентр Державного бюро розслідувань, проводиться перевірка правомірністі дій співробітників Управління Служби безпеки України у цьому інциденті.

"За попередньою інформацією, 10 лютого 2022 року приблизно о 17:00 неподалік села Єльне Сарнинського району Рівненської області між правоохоронцями та цивільними сталась сутичка. Співробітники Служби запідозрили їх у незаконному видобутку бурштину і хотіли перевірити цю інформацію. Копачі почали здійснювати опір працівникам СБУ, вчинили бійку із застосуванням ножів, сокир та бензопил, а співробітники СБУ, у свою чергу, почали стріляти із вогнепальної зброї", - йдеться у повідомленні.

Унаслідок інциденту п'ятьох цивільних осіб було госпіталізовано з вогнепальними пораненнями. Зазначається, що у чотирьох із них уражені ноги, в одного з постраждалих рана передпліччя.

У Бюро повідомляють, що життю поранених нічого не загрожує.

Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення влади чи службових повноважень працівником правоохоронного органу із застосуванням зброї (ч. 2 ст. 365 КК України).

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", внаслідок інциденту було поранено п'ятьох місцевих жителів і трьох співробітників СБУ.

"Небезпеки їхньому життю немає, після надання їм медичної допомоги четверо від госпіталізації відмовилися", - сказали у відомстві.

У СБУ розповіли, що чоловіки не реагували на законні вимоги правоохоронців та завдали поранення декільком співробітникам Служби. Також у відомстві наголосили, що співробітники СБУ, "діючи в рамках закону та через обставини, змушені були застосувати зброю, щоб припинити злочинні дії нападників".

Протиправні дії копачів бурштину документуються у рамках відкритого кримінального провадження за статтями 240-1, 441 Кримінального Кодексу.

Національна поліція зареєструвала кримінальні провадження за ч. 2 ст. 342 КК України (опір представнику влади, працівнику правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку), ч. 1 ст. 294 КК України (масові заворушення) та за ч. 2 ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Наразі в рамках вказаних кримінальних проваджень проводяться заходи з документування злочинної діяльності причетних осіб.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити