На Рамштайні обговорять деталі літакової коаліції та відкриття хабів для ремонту техніки – Резніков

Головна > Культура > На Рамштайні обговорять деталі літакової...
Author

Назар Лазебний

12.06.2023, 09:48
Shares

0

Views

1 120

На Рамштайні обговорять деталі літакової коаліції та відкриття хабів для ремонту техніки – Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков

bbc.com

На наступному засіданні у форматі "Рамштайн", яке пройде 15 червня у Брюсселі, члени Контактної групи з питань оборони України обговорять підготовку українських пілотів та відкриття хабів для ремонту і оснащення техніки.

Про це поінформував міністр оборони України Олексій Резніков, повідомляє пресслужба МОУ, інформує Інфокурс.

"В рамках засідання ми будемо обговорювати детальні речі "літакової коаліції". В даному випадку ми говоримо поки що про підготовку пілотів і не тільки пілотів, а й наших техніків та інженерів, які будуть займатися обслуговуванням літаків. Тому що це дуже складна система. Предметно питання обговорюватимуться з командами міністерств оборони Нідерландів, Данії, США та інших країн, які приєдналися до цієї коаліції", - зазначив він

Міністр оборони повідомив, що до складу української делегації ввійшли представники Повітряних сил. Командувач ПС генерал-лейтенант Микола Олещук виділив своїх відповідальних офіцерів, які курують підготовкою пілотів та логістичними питаннями.

За словами Резнікова, на 13 засіданні "Рамштайну" також буде йти мова про "все, що стосується ППО, снарядів, амуніції, артилерії". Крім того, важливим для України є питання про відкриття хабів для ремонту техніки.

"Наші пріоритети не змінилися. Ця війна – це війна ресурсів. Ресурсів – значить не тільки зброї, а й спроможностей її ремонтувати, обслуговувати і все, що до цього дотичне. Тому важливими для нас питаннями є відкриття різного типу хабів з ремонту та оснащення техніки. Як на території України, разом з партнерами, так і у дружніх прикордонних країнах", – додав міністр.

Нагадаємо: До так званої "коаліції винищувачів" для України увійшли вісім європейських країн – Велика Британія, Нідерланди, Польща, Данія, Швеція, Бельгія, Португалія та Франція.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити