На перше засідання зібрався новообраний парламент Польщі

Головна > Міжнародне > На перше засідання зібрався новообраний ...
Author

Назар Лазебний

13.11.2023, 13:42
Shares

1

Views

382

Сейм Польщі підтримав членство України у ЄС - UAinKrakow.pl
uainkrakow.pl

У Варшаві на перше засідання опівдні зібрався Сейм (нижня палата парламенту) нової каденції, а після обіду на перше засідання збереться Сенат країни (верхня палата парламенту).

Як повідомляє Укрінформ, на першому засіданні обох палат парламенту має бути обрано маршалків і віцемаршалків, інформує Інфокурс.

Засідання обох палат парламенту відкривають визначені президентом так звані маршалки-старійшини, під керівництвом яких обиратиметься нове керівництво Сейму і Сенату. Опозиційні партії, які в минулу п’ятницю підписали коаліційну угоду, на посаду маршалка Сейму висувають лідера партії “Польща 2050” Шимона Головню, а на маршалка Сенату – політика Громадянської коаліції Малгожату Кідаву-Блонську.

На першому засіданні Сейму у відставку подає чинний глава уряду Матеуш Моравецький та весь склад уряду. Згідно з очікуванням, під час свого виступу у Сеймі Дуда надасть повноваження сформувати новий уряд Моравецькому, партія якого набрала найбільше голосів виборців під час парламентських виборів в жовтні.

Нагадаємо: 15 жовтня у Польщі відбулися парламентські вибори. За офіційними результатами, на виборах до Сейму перемогла правляча Об’єднана правиця Ярослава Качинського, однак вона фактично не має шансів на створення правлячої більшості і формування уряду країни. Натомість можливість сформувати коаліцію мають опозиційні партії, які разом мають 248 депутатських мандатів в Сеймі РП при необхідному мінімумі в 231 депутатський голос.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити