На парламентських виборах в Італії перемагає коаліція правих партій

Головна > Бізнес > На парламентських виборах в Італії перем...
Author

Олександр Талов

26.09.2022, 11:18
Shares

0

Views

1 053

На парламентських виборах в Італії перемагає коаліція правих партій

Лідерка "Братів Італії" Джорджа Мелоні

bloomberg.com

В Італії на парламентських виборах перемагає коаліція трьох ультраправих партій, яка набрала 43% голосів.

Як пише Bloomberg, очікується, що лідерка "Братів Італії" Джорджа Мелоні стане першою жінкою на посаді премʼєр-міністра

"Згідно з прогнозами громадського мовника RAI, її альянс, до якого також входять Ліга Маттео Сальвіні та Forza Italia Сільвіо Берлусконі, набрав близько 43% голосів. Це дасть блоку щонайменше 114 місць у Сенаті, де для більшості потрібно 104 голоси", - пише видання.

Наступний італійський уряд зіткнеться з низкою криз, що накладаються одна на одну, оскільки брак енергії, викликаний вторгненням росії в Україну, підживлює нестримну інфляцію і підриває економічне зростання. Удар по фінансах Італії та перспектива подальшого підвищення процентної ставки Європейським центральним банком збільшили прибутковість 10-річних облігацій Італії до більш ніж 4,3% порівняно з менш ніж 1% у грудні.

Як тільки будуть отримані остаточні результати виборів, наступним етапом конституційного процесу стане проведення президентом Серджо Маттареллою консультацій з лідерами партій, перш ніж висунути кандидатуру Мелоні для формування наступного уряду.

"Цей процес може тривати кілька тижнів. Новий парламент, який було скорочено до 200 сенаторів та 400 депутатів нижньої палати, вперше збереться 13 жовтня", - зазначає видання.

Нагадаємо: Мелоні змінить на посаді премʼєра Маріо Драґі, колишнього голову Європейського центрального банку, який під час свого 18-місячного перебування на посту висунув Рим до центру політики ЄС, налагодивши тісні звʼязки з Парижем та Берліном, зазначає Reuters.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити