На окупованих територіях України росіяни створили 6000 км укріплень

Головна > Війна > На окупованих територіях України росіяни...
Author

Олександр Талов

23.11.2023, 11:34
Shares

2

Views

712

Ворог накопав майже 1900 кілометрів укріплень у Запорізькій області.  Читайте на UKR.NET
ria-m.tv

Інженерно-фортифікаційні споруди, які проходять по Запорізькій, Донецькій, Луганській, Херсонських областях, а також у Криму складають 6000 км - реальний масштаб укріплень - 4 км фортифікаційних споруд на 1 км фронту.

Про це пише DEFENSE EXPRESS з посиланням на OSINT-спільноту DeepState, інформує Інфокурс.

Деякі фортифікаційні укріплення ворог намагається приховати створюючи накриття, зазначають у спільноті , хоча частина інших окопів вочевидь була створена нашвидкуруч, без відповідної системи дренажу, що призвело до їх затоплення.

Загалом ворог створив понад 6000 км інженерно-фортифікаційних споруд, які проходять по Запорізькій, Донецькій, Луганській, Херсонських областях, а також у Криму:

  • у Запорізькій області - 1869 км;
  • у Донецькій області - 1865 км;
  • у Луганській області - 1140 км:
  • у Херсонській області 886 км;
  • на окупованому півострові Крим - та 265 .

Зазначається, що мова йде лише про активні фортифікації, без урахування того, що ворог створив за часи АТО та ООС.

Інфографіка DeepState

Враховуючи те, що активно довжина фронту наразі складає 1500 км, то на кожний умовний її кілометр припадає близько 4 км укріплень.

При цьому склад самих укріплень має різне пропорційне значення для кожної області. Наприклад, на окупованій території Запорізької області на 896 км окопів припадає 410 км "зубів дракона" та 514 км ровів, а у Донецькій - на 1285 км окопів лише 269 та 282 км відповідних протитанкових загороджень.

Останнє можливо пояснити більшою кількістю так званих танконебезпечних ділянок, які необхідно укріплювати ровами та протитанковими надовбами.

У спільноті зазначають, що дані не кінцеві і відображають стан на кінець жовтня. При цьому не всі квадрати окупованих територій вдалося проаналізувати.

Нагадаємо: Як інформував ІК, упродовж минулої доби відбулося 74 бойових зіткнення між українськими захисниками та російськими загарбниками.

Загалом ворог завдав 3 ракетних та 43 авіаційний ударів, здійснив понад 64 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Також, в ніч на 22 листопада окупанти завдали чергового удару по Україні, застосувавши 14 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”. Протиповітряною обороною знищено усі 14 шахедів. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити