На наступному засіданні Венеційської комісії буде підготовлено експертний висновок по законопроєкту щодо періхідного періоду

Головна > Міжнародне > На наступному засіданні Венеційської ком...
Author

Олександр Талов

30.09.2021, 15:44
Shares

2

Views

401

На наступному засіданні Венеційської комісії буде підготовлено експертний висновок по законопроєкту щодо періхідного періоду

reddit.com

Експерти Венеційскої комісії відвідали Київ для вивчення положень законопроєкту про "Про основи державної політики перехідного періоду".

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань правової політики і представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Андрій Костін в інтерв’ю "Інтерфакс- Україна".

На наступному засіданні Венеційської комісії - буде підготовлено експертний висновок щодо цього законопроєкту, додав голова комітету з питань правової політики.

За його словами, розгляд законопроєкту в першому читанні, найімовірніше, відбудеться вже після отримання висновків Венеційської комісії.

Він також зазначив, що цей законопроєкт жодним чином не суперечить Закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Нагадаємо: 4 серпня 2021 року Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт "Про основи державної політики перехідного періоду".

Його розроблено на виконання указу Президента від 2 червня 2021 року, яким введено в дію рішення Ради національної безпеки та оборони.

Як раніше повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України законопроєкт "Про засади державної політики перехідного періоду" до Венеційської комісії для отримання експертного висновку.

Законопроєкт пропонує розподілення регулювання на конфліктний та постконфліктний періоди, що дозволить визначити певний алгоритм дій держави під час реінтеграції тимчасово окупованих територій та їхніх мешканців.

Окрім цього законопроєкт пропонує:

  • запровадити елементи перехідної юстиції;
  • окреслити засади відновлення правосуддя на деокупованих територіях;
  • встановити інститут конвалідації правочинів;
  • створити передумови для формування кадрових резервів державних службовців та поліцейських для роботи на деокупованих територіях;
  • визначити особливості монетарної політики під час перехідного періоду.
Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Росіяни вгатили касетними боєприпасами по Вовчанській громаді, серед поранених - голова Вовчанської МВА

Наразі відомо про п'ятьох постраждалих: два медики, два водії, а також поранення отримав начальник Вовчанської міської військової адміністрації.

16.05.2024 - 16:24

Arrow
Theme

Війна

Внаслідок обстрілів Запоріжської області поранено троє людей

Під вогнем перебували 7 населених пунктів.

16.05.2024 - 10:18

Arrow

Вас це може зацікавити