На Куп’янському, Лиманському та Сватівському напрямках відбуваються важкі бої - Міноборони

Головна > Війна > На Куп’янському, Лиманському та Сватівсь...
Author

Назар Лазебний

04.08.2023, 15:20
Shares

10

Views

1 090

photo-2023-08-03-17-04-57
militarymediacenter/t.me

Ворог відчайдушно намагається зупинити наступ Сил оборони.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, інформує Інфокурс.

"Для ворога епіцентром бойових дій залишається східний фронт. Там стратегічні напрямки його наступу. Ворог вважає, що завдавши удар по Сходу, вони зможуть загалом переломити ситуацію на фронті. Тому найбільші зусилля зараз доклалають саме на Сході", - зазначила заступниця міністра.

За словами Маляр, українські війська вчора і сьогодні весь відбивають ворожі атаки на Куп‘янському, Лиманському та Сватівському напрямках. Кількість ворожих обстрілів збільшилась.

"Ідуть важкі бої. Мета ворога - відтягнути на ці напрямки наші сили з напрямку наступу та прорвати нашу оборону", - йдеться у повідомленні.

Крім того на Куп‘янському напрямку ворог поставив собі за мету повернення втрачених восени минулого року територій.

"Це складна і виснажлива боротьба, але наші оборонці не дають можливості ворогу реалізувати його плани", - уточнила Маляр.

Вона також акцентує увагу, що на Бахмутському напрямку теж складна ситуація. На південному фланзі наші війська поступово крізь щільний артилерійський вогонь та мінування, але продовжують рух вперед. На північному фланзі ворог атакує - ми відбиваємо атаки. Тут так само ворог хоче повернути втрачені позиції.

"Також на Сході ворог атакує Авдіївський і Мар’їнський напрямки. Там теж гарячі бої, але наші оборонці не дають ворогу просуватись", - уточнила чиновниця.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

"Ворог чинить шалений спротив. Окрім суцільного мінування, на ключових панівних висотах ворог обладнав захищені бетоновані інженерні укріплення. В таких важких умовах наші війська поступово, але дуже наполегливо рухаються вперед", - резюмувала Маляр.

Нагадаємо: Як повідомляв ІК, з посиланням на Генштаб ЗСУ, На Бахмутському напрямку сили оборони стримують противника в напрямку південніше та південно-східніше Іванівського. Ворог завдав авіаційних ударів в районі Часового Яру, Іванівського та Дружби. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, серед них Васюківка, Григорівка, Часів Яр, Кліщіївка, Предтечине та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Авдіївки. Здійснив безуспішні наступальні дії північніше та південно-східніше Авдіївки та південно-східніше Первомайського. Артилерійських обстрілів зазнали Степове, Ласточкине, Авдіївка, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар’їнка. Ворог завдав авіаційних ударів в районі Красногорівки та Мар’їнки. Здійснив обстріли населених пунктів Красногорівка, Гостре, Максимільянівка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити