На кордоні України збільшується потік мігрантів– Єнін

Головна > Бізнес > На кордоні України збільшується потік мі...
Author

Марія Куренко

10.11.2021, 11:23
Shares

1

Views

918

На кордоні України збільшується потік мігрантів–  Єнін

Перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін 

Пресцентр УКМЦ

На кордонах України спостерігається збільшення потоків мігрантів. Наразі українські прикордонники посилюють захист та готові до можливих провокацій.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін в коментарі РБК-Україна, повідомляє пресслужба МВС.

"Ситуація на кордоні повністю контролюється. Сусіди мають усвідомлювати, що українські кордони підготовлені до подібних провокацій. Вже прораховані ймовірні напрямки, якими мігранти можуть дістатися до України", – розповів він.

Як зазначив Єнін, зараз на ділянці українсько-білоруського кордону проводиться посилення сил та засобів, щоб стримати потік мігрантів у разі потреби.

"Вживаються заходи з інженерного облаштування ділянки державного кордону України з Білоруссю. Органи охорони державного кордону України посиляться особовим складом, технікою та спеціальними засобами, у тому числі безпілотниками, та службовими собаками", - повідомив представник МВС.

Єнін також повідомив, що за останній тиждень на ділянці білоруського-українського кордону затримали двох громадян Куби. Вони незаконно потрапили в Україну з території Білорусі та планували надалі піти до Польщі.

"Оперативними підрозділами здійснюється постійний моніторинг ситуації, в тому числі і в середовищі осіб, які можуть сприяти організації таких каналів міграції", - зауважив перший заступник міністра.

Нагадаємо: Як повідомляють ЗМІ, в ніч на 10 листопада дві групи мігрантів прорвалися через кордон Польщі. Усіх їх затримали і відправили у Білорусь.

Через критичну ситуацію з напливом іноземців Литва вперше за часів незалежності оголосила надзвичайний стан.

Європейський Союз може ввести нові санкцій проти Білорусі, спрямовані проти близько 30 фізичних та юридичних осіб, включаючи міністра закордонних справ та білоруську авіакомпанію Белавіа, зі схвалення вже наступного тижня.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Що зміниться для окремих категорій громадян при перетині кордону з 18 травня - пояснення ДПСУ

З 18 травня після набуття чинності закону щодо вдосконалення мобілізації в пунктах пропуску в окремих категорій громадян перевірятимуть наявність війс...

16.05.2024 - 15:49

Arrow
Theme

Міжнародне

Прем’єра Словаччини Фіцо госпіталізували з вогнепальним пораненням після скоєння на нього замаху

Главу уряду доставили до лікарні, а ймовірного нападника затримала поліція.

15.05.2024 - 17:00

Arrow

Вас це може зацікавити