На Херсонщині у воді залишаються 46 населених пунктів

Головна > Закон > На Херсонщині у воді залишаються 46 насе...
Author

Назар Лазебний

12.06.2023, 10:40
Shares

2

Views

1 118

На Херсонщині у воді залишаються 46 населених пунктів

Дмитро Ключко/УНІАН

На Херсонщині у воді залишаються 46 міст, селищ та сіл - 32 на правому березі та 14 на лівобережжі, вода продовжує відходити, рятувальна операція триває.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, інформує Інфокурс.

"По підтоплених населених пунктах. Ситуація без змін, у воді залишаються 46 міст, селищ та сіл, 32 на правому березі та 14 на лівому. На звільненій території затоплений 3801 будинок", - поінформував він.

За його інформацією, вода продовжує відходити, вже досягла позначки 3 м 29 см. Порівняно з учорашнім вечором рівень зменшився на 64 см. Триває рятувальна операціяпропри обстріли ворога. З правого берега вдалося евакуювати 2743 людини, з них 228 дітей та 77 маломобільних осіб. Зокрема з Херсона евакуювали 2 318 містян.

На лівому березі ситуація залишається критичною, евакуацію росіяни блокують, і самі її не проводять. До того ж, заважають рятувати людей, відкриваючи вогонь у спину літнім та маломобільним жителям області, як це було напередодні. Однак Прокудін підкреслив, що рятувальна операція "нашими силами" триває і на лівому березі, звідти вже витягнули 112 людей, додав він.

Водночас за повідомленням Укргідроенерго, рівень води в Дніпрі на позначці Херсон за добу знизився на 57 см і станом на 06:00 12 червня становить 3,62 м.

У відомстві зазначили, що підрив Каховської ГЕС не вплинув на режими роботи Київської ГЕС та ГАЕС, Канівської, Кременчуцької та Середньодніпровської ГЕС.

У зв’язку з різким зниженням рівня води у нижньому б’єфі Дніпровської ГЕС гідроагрегати станції працюють з обмеженням. Жодних холостих скидів води у нижній б‘єф водосховища не відбувається ще з травня.

"Укргідроенерго та проєктний інститут працюють над проєктом зведення перемички (перекриття) Каховського водосховища і будуть готові до початку робіт одразу після деокупації регіону. Основна задача - відновлення Каховського водосховища та водопостачання постраждалих областей якнайшвидше.

Нагадаємо: Вніч на 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає. Близько 16 тисяч людей на правобережжі Херсонщини опинилися у критичній зоні. У Херсонській області оголосили евакуацію.

У неділю, 11 червня, російська армія атакувала човен із мирними жителями, які евакуювалися з лівобережжя Херсонської області.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити