На Харківщині ЗСУ звільнили чотири населенні пункти

Головна > Бізнес > На Харківщині ЗСУ звільнили чотири насел...
Author

Ольга Фединчік

10.05.2022, 20:34
Shares

2

Views

786

На Харківщині ЗСУ звільнили чотири населенні пункти

93 ОМБр Холодний Яр/facebook.com

Підрозділи Сил оборони України звільнили 4 населені пункти Харківщини - Черкаські Тишки, Руські Тишки, Рубіжне та Байрак.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ, інформує Інфокурс.

Водночас окупанти, щоб стримати українські підрозділи і посилити свої війська, перемістили на Харківщину майже 500 мобілізованих з ОРДЛО.

Через втрати в області підрозділи 138-ї окремої механізованої бригади 6-ї загальновійськової армії західного військового округу були виведені на відновлення в російський Бєлгород . В Генштабі кажуть - значна частина особового складу написала рапорти на звільнення.

Як повідомляють у Генштабі, найбільша активність окупантів все ще состерігається на Слобожанському та Донецькому. Зберігається висока ймовірність завдання ракетних ударів по об’єктам цивільної та військової інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямку противник активних дій не проводив. В республіці Білорусь окупанти переміщували військову техніку збройних сил республіки для бойової готовності та завершення ротації окремих підрозділів.

На Сіверському напрямку РФ продовжує посилено охороняти українсько-російський кордон. Загарбники обстріляли з мінометів в прикордонних районах ділянки поблизу населених пунктів Карповичі та Сеньківка Чернігівської області.

На Слобожанському напрямку активних наступальних дій не було.

На Ізюмському напрямку окупанти продовжили поповнювати запаси боєприпасів та матеріально-технічних засобів, проводили інженерне обладнання передових позицій та посилили повітряну розвідку.

На Сєвєродонецькому напрямку тривають безуспішні спроби росіян встановити контроль над Рубіжним. Росармія проводить штурмові дії в районах населених пунктів Нижнє, Тошківка, Оріхове Луганської області, але успіху не має; також окупанти намагаються закріпитися в районі населеного пункту Олександрівка, здійснює штурмові дії в районі населеного пункту Шандриголове Донецької області, але й тут успіху не мають.

На Донецькому напрямку здійснювали спробу штурмових дій у напрямках міста Марʼїнка, населених пунктів Камʼянка Ясинуватського району та Новомихайлівка Покровського району Донецької області - спроби безуспішні.

В Маріуполі ворог блокує і намагається знищити українські підрозділів в Азовсталі.

На Запорізькому та Південнобузькому напрямках без суттєвих змін.

У придністровському регіоні Молдови продовжує діяти посилений рівень терористичної загрози. Місцеві збройні формування та оперативна група російських військ продовжують перебувати в підвищеному ступені бойової готовності.

Нагадаємо: 6 травня в Генштабі ЗСУ повідомили, що після наступу підрозділів Сил оборони вдалося відновити контроль над населеними пунктами Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестаково, Перемога та частиною села Черкаські Тишки у Харківській області.

Наприкінці квітня в області від окупантів було звільнено село Руська Лозова.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити