На думку Бореля Китай вже втратив можливість бути посередником у розв’язаній росією війні -

Головна > Політика > На думку Бореля Китай вже втратив можлив...
Author

Ольга Фединчік

11.05.2023, 22:32
Shares

0

Views

321

На думку Бореля Китай вже втратив можливість бути посередником у розв’язаній росією війні -

armyinform.com.ua

Китай є важливим партнером для ЄС, проте він вже змарнував можливість виступити у ролі посередника між Україною та Росією.

Про це заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, пише Укрінформ, інформує Інфокурс.

Він зауважив, що Китай має великий вплив на Росію та може допомогти, щоб зупинити агресію. Але Пекін вже втратив можливість відігравати роль посередника, оскільки його "нейтральність" у цій війні мала, проросійську спрямованість. Однак "необмежана дружба" Росії та Китаю має свої межі.

"Це така собі обмежена необмежена дружба. Ця пара є доволі розбалансованою: Росія має усього 1 відсоток від світового ВВП, - економічно це можна порівняти, наприклад, з Італією або з Іспанією. На Китай припадає 20 відсотків від світового ВВП. Так, Китай підтримує Росію, але поки що він не надавав Росії військової допомоги. Ми маємо бути пильними, щоб не штовхнути росію в руки Китаю. Але я не думаю, що Китай в захваті від того, що відбувається в Росії", - зазначив Боррель.

За його словами, Китай є для ЄС важливим партнером, торговельний обіг з яким у товарах та послугах складає близько 2,7 мільярда доларів на день. Та одночасно Китай залишається для ЄС конкурентом в економіці та противником у цінностях.

"Ми живемо у світі конкуренції. Китай перетворюється на світову потужність, внаслідок власного розміру й потенціалу. Питання не в тому, щоб зупинити Китай у цьому перетворенні, але в тому, як переконати Китай конструктивно використовувати свою потужність, у відповідності з міжнародним правом", - додав Боррель.

Нагадаємо: Нещодавно президент України Володимир Зеленський 26 квітня провів телефонну розмову з Головою КНР Сі Цзіньпіном.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити