На аеродромі у Підмосков’ї підірвано два літаки та гелікоптер

Головна > Війна > На аеродромі у Підмосков’ї підірвано два...
Author

Назар Лазебний

20.09.2023, 13:23
Shares

3

Views

400

18 вересня на аеродромі "Чкаловський" у Підмосков’ї невідомими диверсантами було пошкоджено два літаки та один гелікоптер.

Про це повідомляє пресслужба ГУР МО, інформує Інфокурс.

"На аеродромі чкаловський група слідчого комітету рф розслідує диверсію, внаслідок якої 18 вересня 2023 року було суттєво пошкоджено два літаки та один гелікоптер. Подія викликала неабияку істерику у вищих військових коридорах — на аеродромі базуються урядові літаки, так звані "літаки судного дня" та спеціальні літаки (літаки-розвідники)", - йдеться в повідомленні.

За даними ГУР МО, на аеродромі було закладено вибухівку та підірванолітаки АН-148 та ІЛ-20 (обидва відносяться до 354 авіаполку спеціального призначення), а також вертоліт МІ-28Н, який до цього активно залучався до збиття ударних дронів над Московською областю.

Два літаки та гелікоптер підірвано на аеродромі у Підмосков’ї, - ГУР МО 01
Два літаки та гелікоптер підірвано на аеродромі у Підмосков’ї, - ГУР МО 02

У ГУР МО зазначають, що наявні пошкодження літаків не дозволять розраховувати на їх швидке відновлення.

У гелікоптера вибухом пошкоджено хвостову частину. Ще один АН-148, який перебував поруч з іншими на стоянці, отримав незначні ушкодження.

" Каральними органами рф проводяться заходи з пошуку диверсантів та обмеження поширення в місцевих ЗМІ інформації про подію", - зазначили в Головному управлінні розвідки.

Нагадаємо: Як інформував ІК, минулої доби ворог завдав 9 ракетних та 79 авіаційних ударів, здійснив понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах.

Минулої доби російська федерація атакувала Україну 31 ударним БпЛА типу “Shahed-136/131”, з яких 28 знищено засобами протиповітряної оборони України. Від цинічного ракетного удару постраждало мирне населення міста Кривий Ріг Дніпропетровської області. На жаль, внаслідок таких терористичних дій кремля, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити