МВФ готовий надати значну економічну підтримку Україні в рамках нової програми

Головна > Бізнес > МВФ готовий надати значну економічну під...
Author

Олександр Талов

21.02.2023, 20:07
Shares

0

Views

1 005

Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий надати значну економічну підтримку Україні в рамках нової повноцінної кредитної програми.

Про це пише Bloomberg з посиланням на заяву директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крісталіни Георгієвої, інформує Інфокурс.

"Виходячи з діяльності української влади, ми впевнені, що наша підтримка може бути значною. Ви побачите, що ми дуже швидко просуваємось в питанні нової програми, тому що ми маємо надійну основу для неї завдяки програмі моніторингу, яку ми щойно завершили", - сказала вона після візиту до Києва.

Останній огляд МВФ підтвердив прогрес України, але не надав жодних подробиць нової програми допомоги країні. Проте Георгієва дала зрозуміти, що це буде довгострокове зобов'язання Фонду.

"Ми, безумовно, говоримо про довшу тривалість (дії програми – ред.), бо очевидно, що українські політичні виклики не зникнуть найближчим часом", – сказала директор-розпорядник МВФ.

За її словами, питання корпоративного управління та боротьба з корупцією будуть основною частиною програми, додавши, що зміцнення інституцій потребує подальшого вдосконалення.

"Україна може досягти прогресу в боротьбі з корупцією, бо люди не будуть терпіти розкрадання грошей, коли падають бомби", – зазначила Георгієва.

Нагадаємо: Крісталіна Георгієва високо оцінила високо оцінила зусилля України з трансформації своєї економіки, яка скоротилася більш ніж на 30% у 2022 році, коли російські війська вторглися в країну, убивши десятки тисяч людей, розгромивши цілі галузі промисловості та зруйнувавши міста під час нападу, який засудила міжнародна спільнота.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити