Мождивість збиття Польщею російських ракет можуть обговорити під час саміту НАТО - Держдеп

Головна > Політика > Мождивість збиття Польщею російських рак...
Author

Назар Лазебний

09.07.2024, 15:59
Shares

1

Views

165

Гоcдепартамент США: Мы работаем над созданием в Газе зон безопасности для  гражданского населения
Речник Державного департаменту США Меттью Міллер, "голос Америки"

Лідери країн НАТО під час саміту у Вашингтоні можуть обговорити питання про можливість збиття Польщею російських ракет, які летять у її напрямку, під час обстрілів України.

Про цезаявивпід час брифінгу речник Державного департаменту США Меттью Міллер, коментуючи заяву прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска про необхідність провести переговори з союзниками щодо ідеї збивати російські ракети.

Зокрема, за словами Міллера, під час саміту НАТО можуть обговорити це питання, якщо "він (Туск - ред.) захоче".

"У мене немає інформації про жодні зміни у політиці США чи НАТО, про які можна було б оголосити сьогодні, але очевидно, що щоразу, коли член НАТО хоче порушити питання політики, він має можливість зробити це й обговорити його з іншими главами держав", - заявив речник Держдепу.

У свою чергу, як пише Укрінформ, Тускзаявив, що питання збиття російських ракет силами ППО країн НАТО потребує узгодження між союзниками.

Нагадаємо: 11 липня 2024 року уВашингтоні відбудеться триденний саміт лідерів НАТО. Вперше уньому візьмуть участь лідери 32 країн Альянсу— його повний склад відтоді, якдоНАТО приєдналися Швеція та Фінляндія. Тема війниРФ проти України буде однією зпровідних.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Громадські об’єднання США закликали Держдеп використати виділені Україні мільярди доларів, які можуть “згоріти” у кінці вересня

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

05.09.2024 - 10:36

Arrow

Вас це може зацікавити