Москва веде переговори з Пекіном про постачання дронів-камікадзе – Der Spiegel

Головна > Банки > Москва веде переговори з Пекіном про пос...
Author

Ольга Фединчік

24.02.2023, 11:27
Shares

0

Views

1 013

Москва веде переговори з Пекіном про постачання дронів-камікадзе – Der Spiegel

eurasian-defence.ru

Пекін і Москва ведуть переговори про закупівлю 100 ударних безпілотників, які можуть бути доставлені вже у квітні.

Про це пише Der Spiegel, інформує Інфокурс.

За даними видання, російські військові ведуть переговори з китайським виробником безпілотників Xiʼan Bingo Intelligent Aviation Technology щодо масового виробництва дронів-камікадзе для Росії.

Повідомляється, що компанія погодилася виготовити та випробувати 100 прототипів безпілотників ZT-180, перш ніж передати їх Міністерству оборони Росії до квітня 2023 року. Військові експерти вважають, що ZT-180 здатний нести боєголовку масою від 35 до 50 кг.

Повідомляється, жо на думку джерел, конструкція безпілотного літального апарату може бути аналогічна конструкції іранського безпілотника-камікадзе Shahed-136.

Повідомляється, що наступним кроком Bingo планує поставляти компоненти в Росію, щоб країна могла самостійно виробляти близько 100 дронів на місяць.

Крім того повідомляє видання, торік у Китаю вже були плани надати російським військовим набагато суттєвішу підтримку, ніж було відомо раніше. За отриманою виданням інформацією, компанії, що знаходяться під контролем Народно-визвольної армії Китаю, планували постачати запасні частини для російських винищувачів Су-27 та інших моделей.

Уряд в Берліні також має інформацію, що свідчить про те, що Китай також постачає комерційно доступні безпілотники російським замовникам, які також можуть використовуватися в розвідувальних цілях у рамках війни в Україні. Військові чиновники називають їх пристроями подвійного призначення, тому що вони корисні як у цивільних, так і військових цілях.

Згідно з інформацією, отриманою Der Spiegel, безпілотники доставляються російським силам імпортно-експортними компаніями, що контролюються Китаєм через Обʼєднані Арабські Емірати. За інформацією джерел видання, є докази того, що російські війська справді використовували такі безпілотники для ведення розвідки вздовж фронту в Україні.

Нагадаємо: Раніше держсекретар Ентоні Блінкен заявив у інтерв'ю NBC News, що США отримали інформацію про те, що Китай розглядає можливість надання Росії летальної допомоги, такої як зброя та боєприпаси, хоча "вони ще не перейшли цієї межі". У свою чергу Пекін назвав звинувачення США "дезінформацією".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити