Молдова може обмежити імпорт української агропродукції

Головна > Міжнародне > Молдова може обмежити імпорт української...
Author

Марія Куренко

05.05.2023, 16:37
Shares

1

Views

861

Молдова може обмежити імпорт української агропродукції

newsmaker.md

Молдова планує запровадити тимчасові обмеження на імпорт зернових та олійних культур з України.

Про це заявив міністр сільського господарства Молдови Володимир Боля під час зустрічі з головою делегації ЄС Янісом Мажейксом, повідомляє NewsMaker, інформує Інфокурс.

Зокрема, Боля заявив, що Міністерство має намір "тимчасово застосувати заходи, які запровадили деякі країни ЄС щодо імпорту зернових та олійних культур з України".

Влада Молдови планує компенсувати аграріям акциз на дизпальне та субсидувати вартість засобів для захисту рослин та добрив, додав міністр

Нагадаємо: За повідомленням ЗМІ, раніше Асоціація фермерів Молдови закликала мінсільгосп тимчасово обмежити імпорт української сільгосппродукції. На думку молдавських фермерів, тимчасове обмеження імпорту української продукції, запроваджене у деяких країнах ЄС, призведе до зростання цієї продукції у Молдові. Асоціація стверджує, що обвал цін на зерно та олійні культури вже поставив на межу банкрутства тисячі дрібних та середніх фермерів, які постраждали від посухи минулого року.

Єврокомісія 2 травня оголосила про запровадження "виключних та тимчасових" запобіжних заходів проти імпорту з України, які обмежують надходження сільськогосподарських товарів українського виробництва до Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини. Обмеження стосуватимуться чотирьох сільськогосподарських продуктів: пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику, що походять з України - і будуть чинними до 5 червня 2023 року.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити