Між Україною і литовським портом Клайпеда функціюватиме вантажне перевезення

Головна > Економіка > Між Україною і литовським портом Клайпед...
Author

Ольга Фединчік

17.11.2023, 14:17
Shares

0

Views

786

LTG Cargo Ukraine відновлює роботу та пропонує вантажні сполучення через Польщу
obserwatorlogistyczny.pl

"Укрзалізниця» та транспортна компанія LTG Cargo, що входить у групу Литовської залізниці, успішно провели тестування нового інтермодального маршруту перевезення вантажів Клайпеда – Каунас – Київ.

Про це повідомляє пресслужба УЗ, інформує Інфокурс.

Планова тривалість маршруту становитиме пʼять діб.

"Робота з Україною, надання клієнтам цікавих рішень для перевезення вантажів між Литвою та Україною завжди в центрі нашої уваги. Разом з нашими партнерами ми постійно шукаємо шляхи полегшення та сприяння більш ефективному переміщенню вантажів між країнами, — наголосив керівник LTG Cargo Егле Шіме.

Очікується, що цей маршрут з Литви в Україну зможе безпечно транспортувати добрива, ПЕТ-гранули, сіль та інше.До Литви ж з України розглядається можливість імпорту зернових культур, будівельних матеріалів, продуктів харчування та напоїв.

Тестова поїздка інтермодального поїзда тривала девʼять діб. Під час неї напівпричепи з вантажем були доставлені на Каунаський інтермодальний термінал з Клайпедського морського порту, де були завантажені на залізничний рухомий склад та вирушили до Києва.

"Сподіваємося, що в майбутньому ми зможемо скоротити час перевезення вантажів залізницею ще на кілька днів. Таким чином, сьогодні ми можемо доставляти напівпричепи з», – сказав Егле Шіме.

За словами члена правління АТ "Укрзалізниця" Вячеслава Єрьоміна, вантажі за маршрутом Клайпеда – Каунас будуть перевозитись LTG Cargo у Литві та LTG Cargo Polska у Польщі.Вже у пункті пропуску Медика (Польща) – Мостиська (Україна) напівпричепи будуть перевантажувати з європейських на українські ширококолійні платформи та транспортуватись УЗ на термінал "Ліски" у Києві.

Надалі вантажі можуть розподілятися по країні автомобільним транспортом.

Вантажі, що перевозяться цим маршрутом, також можуть бути транспортовані як з/до морського порту Клайпеда, так і в будь-яку точку країн Балтії.

Нагадаємо: Раніше УЗ, австрійська залізнична компанія Rail Cargo Austria та німецький вагонний оператор VTG провели тестовий інтермодальний рейс з перевезення напівпричепів за маршрутом Київ – Будапешт.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити