Місія ОБСЄ виявила російський радар РЛС 51У6 який стоїть на озброєнні РФ

Головна > Культура > Місія ОБСЄ виявила російський радар РЛС ...
Author

Олександр Талов

05.03.2021, 13:42
Shares

2

Views

1 068

Місія ОБСЄ виявила російський радар РЛС 51У6 який стоїть на озброєнні РФ


milliyet.com.tr

15 лютого безпілотник СММ ОБСЄ зафіксував сучасну російську РЛС 51У6 "Каста-2Е1" на полігоні збройних формувань РФ поблизу Бугаївки на окупованій Луганщині.

Євросоюз стурбований виявленням на території непідконтрольный Україні сучасної російської радіолокаційної станції Каста-2Е1, яка використовується збройними силами РФ.

Про це йдеться в заяві Європейського союзу, сказаному на засіданні Постійної ради ОБСЄ у четвер, 4 березня, передає "Укрінформ",

"Це - високосовременное озброєння, яке використовується Російською Федерацією, і викликає питання те, як воно потрапило в Україну і чому воно знаходиться в непідконтрольних уряду районах України", - йдеться в заяві.

Крім того в ЄС висловили стурбованість з приводу погіршення ситуації з безпекою на Донбасі, числом цілеспрямованих обстрілів і збільшенням застосування снайперів, що призводить до втрат серед українських військових, і закликали Росію вплинути на підконтрольні їй збройні формування.

"Ми звертаємося до обох сторін зробити все можливе для збереження режиму припинення вогню і ще раз закликаємо Російську Федерацію використовувати своє великий вплив на збройні формування, які вона підтримує, щоб забезпечити дотримання режиму припинення вогню", - заявили в ЄС.

Спільнота InformNapalm оприлюднило фото, на якому видно, як російські військовослужбовці, які обслуговують цю станцію РЛС, побачивши безпілотник СММ ОБСЄ, спішно намагаються замаскувати техніку, накривши її брезентом або плівкою з синьо-жовтими кольорами державного прапора України.

Фото: Фото: informnapalm.org

Нагадаємо: Каста-2Е1 використовується в різних системах військового і цивільного призначення - ППО, берегової оборони і прикордонного контролю, управління повітряним рухом та контролю повітряного простору в аеродромних зонах. Виготовлялася з 1989 по 2003 рік на Муромском заводі радіовимірювальних приладів. Перебуває на озброєнні армії РФ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Вранці ворог намагався прорвати лінію оборони ЗСУ на Харківщині, атаку відбито - Міноборони 

У Міноборони наголосили, що станом на зараз атаку ворога відбито, тривають бої різної інтенсивності.

10.05.2024 - 15:03

Arrow
Theme

Політика

Зеленський призначив Залужного послом України у Великій Британії

8 лютого, президент України Володимир Зеленський звільнив з посади головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

09.05.2024 - 15:48

Arrow

Вас це може зацікавити