Місцева влада буде самостійно вирішувати, чи обмежувати рух транспорту в червоній зоні

Головна > Бізнес > Місцева влада буде самостійно вирішувати...
Author

Назар Лазебний

22.03.2021, 16:39
Shares

3

Views

917

Місцева влада буде самостійно вирішувати, чи обмежувати рух транспорту в червоній зоні

34.ua

Уряд передав місцевій владі повноваження самостійно вирішувати, чи обмежувати рух залізничного та автотранспорту в "червоній" зоні. Тепер регіональні комісії з ТЕБ та НС в кожній області будуть самостійно приймати рішення про обмеження або заборону роботи автомобільного і залізничного транспорту в регіонах з "червоним" рівнем епідемічної небезпеки Covid-19.

Про це повідомив в Telegram міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За її рішенням заборонятимуться регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним та залізничним транспортом.

Винятки, на які не діятиме рішення комісії:

  • транзитні перевезення;
  • перевезення легковими автомобілями, де кількість пасажирів, включаючи водія, не більше 5 людей без урахування дітей до 14 років;
  • перевезення службовим/орендованим автотранспортом підприємств, закладів, установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за 2 дні органи Нацполіції;
  • перевезення пасажирів автотранспортом у міжнародному сполученні за наявності підтвердженого негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, проведеного не більше ніж за 48 годин.

Крім того, окремим рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС буде заборонятися посадка пасажирів в автомобільний чи залізничний транспорт міжобласного сполучення, крім спеціальних залізничних рейсів.

Як повідомляє "Укрзалізниця", обмеження висадку/посадку в "червоних" зонах буде проводитися виключно за додатковими рішеннями державних або регіональних комісій, а не автоматично.

Нагадаємо: Станом на 22 березня Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Чернівецька, Сумська, Одеська області та Київ є "червоними" зонами за показниками поширення коронавірусу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Прокурор МКС запросив ордери на арешт прем'єр-міністра та міністра оборони Ізраїлю а також трьох лідерів ХАМАСу

Прокурор МКС зазначив, що подаючи ці заяви про ордери на арешт, його офіс діє згідно зі своїм мандатом згідно з Римським статутом.

20.05.2024 - 15:57

Arrow
Theme

Війна

19 населених пунктах Херсонщини були під ударами російських військ, восьмеро поранених

Пошкоджені багатоповерхівка та 21 приватний будинок, господарча споруда, гаражі і три автомобілі, об'єкти комунальної та сільськогосподарської інфраст...

20.05.2024 - 09:34

Arrow

Вас це може зацікавити