Мирний план по Донбасу лежить на столі, чекає на схвалення Росії, - Єрмак

Головна > Політика > Мирний план по Донбасу лежить на столі, ...
Author

Олександр Талов

10.03.2021, 11:26
Shares

2

Views

726

Мирний план по Донбасу лежить на столі, чекає на схвалення Росії, - Єрмак

Голова Офісу президента Андрій Єрмак

president.gov.ua

Україна спільно з Німеччиною та Францією підготували план мирного врегулювання на Донбасі, але Росія досі його не узгодила.

Про це заявив голова Офісу Президенту Андрій Єрмак, передає “Укрінформ”.

“Сьогодні на столі лежить конкретний план мирного врегулювання, запропонований Німеччиною і Францією, доопрацьований Україною, який, як ми вважаємо, відповідає духу “Мінська”, відповідає нормам міжнародного права… Підкреслюю, план мирний - на столі… і ми дуже чекаємо на таку ж позицію з боку РФ”, - заявив Єрмак під час онлайн-дискусії на тему “Конфлікт на Сході України: перспективи на 2021 рік”.

За словами Єрмака, якщо Росія не погоджується, “це означає, що вона не хоче припинення війни та настання миру на території Донбасу”.

Суть ініціативи, додав Єрмак, полягає у створенні так званих кластерів, які можуть “стати в разі узгодження основною для Дорожньої карти, яка закінчилася б встановленням миру на Донбасі, реінтеграцією окупованих територій і проведенням місцевих виборів”.

Він висловив надію, що цей план стане“предметом потужного обговорення за тиждень – два” під час відеоконференції у “нормандському форматі”.

Нагадаємо: 3 березня окупаційна влада на Донбасі заявила про вихід з перемир'я і дозволила своїм військам відкривати "попереджувальний вогонь".

Представник окремих районів Донецької області в ТКГ від України Сергій Гармаш вважає, що Москва готує на Донбасі військову провокацію, яка може стати приводом для введення в ОРДЛО "російських миротворців".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити