Мінюст звернувся до суду з позовом про стягнення в дохід держави активів Богуслаева та Кононенко

Головна > Закон > Мінюст звернувся до суду з позовом про с...
Author

Олександр Талов

22.01.2024, 18:13
Shares

1

Views

506

Схемы": задержанный глава украинского предприятия "Мотор Сич" Богуслаев с  2000 года имеет гражданство России
Укрінформ

Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції у вигляді стягнення активів до колишнього президента "Мотор Січ" Вʼячеслава Богуслаєва та гендиректора російської компанії "Борисфен" Петра Кононенка.

Про це повідомила пресслужба Мінʼюсту.

"22 січня 2024 року Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позовну заяву про застосування санкції, передбаченої пунктом 1 частини 1 статті 4 Закону України "Про санкції", до Богуслаєва Вячеслава Олександровича та Кононенка Петра Івановича", - йдеться у повідомленні.

У своєму позові Мін’юст просить стягнути у вищевказаних осіб – колишніх бізнес-партнерів – понад 30 одиниць нерухомого майна (житлових/нежитлових приміщень, земельних ділянок).

Також у списку: корпоративні права більш аніж 10 юросіб, серед яких 100% частки у статутних капіталах ТДВ СК "Мотор Гарант", ТОВ "Вінницький авіаційний завод", ТОВ "Вертольоти МСБ", їх частки в статутному капіталі ТОВ Фірма "Жекон", майнові права, зокрема на торгівельні марки та патенти на промислові зразки, вогнепальна зброя.

Нагадаємо: 23 жовтня 2022 року контррозвідка та слідчі СБУ затримали Вячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньо-економічної діяльності "Мотор Січ". Їм оголосили про підозру за двома статтями: 111-1 (колабораційна діяльність) і 111-2 (пособництво державі-агресору).

Затримання відбулося в межах кримінального провадження щодо незаконного постачання з боку "Мотор Січі" товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

На початку листопада на все майно президента АТ "Мотор Січ" Вʼячеслава Богуслаєва, а також начальника департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства наклали арешт.

28 березня СБУ оголосило нову підозру президенту корпорації "Мотор Січ" Вʼячеславу Богуслаєву – в блокуванні постачання бойового гелікоптера для ГУР Міноборони у квітні 2022 року.

Тоді ж Богуслаєв написав заяву, в якій попросив включити його до списку обміну з Росією.

Підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити