Міноборони запроваджує новий алгоритм рекрутингу до ЗСУ

Головна > Війна > Міноборони запроваджує новий алгоритм ре...
Author

Ольга Фединчік

14.03.2024, 18:03
Shares

0

Views

605

У Львові за місяць до центру рекрутингу ЗСУ звернулися майже 300 людей
Романа Балук/Львівська міська рада

Міністерство оборони запроваджує новий алгоритм рекрутингу до лав ЗСУ, який відбуватиметься в чотири етапи.

Про це повідомили у Міноборони.

"Алгоритм покликаний замінити застарілі підходи – на зрозумілий механізм добровільного долучення до військової служби через центри рекрутингу та онлайн", – йдеться у повідомленні.

Які етапи передбачає рекрутинг до ЗСУ

Відповідно до наданної інфографіки рекрутинг до ЗСУ передбачає чотири етапи:

1. Вибір посади та військової частини: Це можна зробити звернувшись до рекрутерів у центрах рекрутингу на базі ЦНАПів, на онлайн-платформах, а також на сайтах військових частин, у рекрутингових центрах окремих військових частин чи в ТЦК СП.

2. Співбесіда та комунікація з військовою частиною: Зробити це можна самостійно чи з допомогою рекрутера. Особа, яка звернулася до відповідної частини проходить співбесіду, може перевірити фізичну підготовку та пройти психолого-діагностичне тестування. За підсумками цього етапу надається рекомендаційний лист від військової частини, з яким необхідно звернутися до ТЦК.

3. Оформленняу ТЦК СП: У ТЦК відбувається уточнення особових даних, проходження ВЛК та проходження професійного відбору та формування особової справи. Якщо під час відбору визначається невідповідність кандидата обраній посаді, йому чи їй пріоритетно пропонуються інші посади в обраній військовій частині.

4. Направлення для проходження військової служби: Особі видається направлення для проходження військової служби. У разі, якщо кандидат має досвід проходження військової служби протягом останніх 10 років, він отримує направлення безпосередньо до визначених військових частин згідно з наданими рекомендаційними листами. Якщо ж такого досвіду немає, кандидата відправлять до навчального центру.

Нагадаємо: Як повідомила Львівська міська рада, за перший місяцьроботи до центру рекрутингу української армії у Львові звернулося майже 300 осіб, серед них вже є й такі, що розпочали службу. Варто відмітити, що також до центру рекрутингу звернулись троє громадян інших держав, і їх сконтактували з Інтернаціональним легіоном.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити