Міноборони уклало державні контракти із 16 українськими виробниками дронів

Головна > Міжнародне > Міноборони уклало державні контракти із ...
Author

Назар Лазебний

30.01.2023, 15:22
Shares

1

Views

472

Міноборони уклало державні контракти із 16 українськими виробниками дронів

grivna.ua

Міністерство оборони України уклало державні контракти із 16 українськими виробниками безпілотників.

Про це повідомив міністр Олексій Резніков, Інформує Інфокурс.

"Наразі одним із ключових напрямків Міноборони є розвиток і підтримка Українського ринку БПЛА. Після низки зустрічей, перемовин, сперечань восени 2022 ми досягли радикального спрощення процедури прийняття ОВТ в експлуатацію в армії", - зазначив Резніков.

За його словами, Міноборони вже отримало заявки від українських виробників на 75 безпілотників різних типів. А після консультацій з Генштабом ЗСУ та випробувань оборонне відомство уклало 16 державних контрактів з українськими виробниками дронів.

Резніков додав, що у 2023 році Міністерство оборони збільшить закупівлі безпілотників для Збройних сил. На це планують витратити приблизно 20 мільярдів гривень.

"Ми говоримо про розвиток ринку дронів широкого спектру застосування — "повітря—земля—вода". Це й про корегування артилерії, і про нанесення ураження ворогу (ударні дрони), і про доставку боєкомплекту, евакуацію поранених тощо", — зазначив очільник Міноборони.

Нагадаємо: 1 липня 2022 року міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в Україні запустили проєкт "Армія дронів", щоб закрити безпілотниками лінію фронту.

На початку жовтня в Мінцифри повідомляли, що разом із Генеральним штабом ЗСУ та Держспецзвʼязку закуплять для армії 986 безпілотників за 1,9 мільярда гривень.

У грудні міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що за останні 30 днів до експлуатації у Збройних силах України допустили сім зразків безпілотників українського виробництва. Раніше армія приймала до експлуатації 1—2 зразки БпЛА на рік.

3 січня 2023 року Кабмін спростив процедуру ввезення в Україну безпілотників цивільного та подвійного призначення, а також запчастин для них. Їх оформлюватимуть одразу на кордоні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити