Міноборони Швеції повідомила, що засоби ППО та снаряди вже доставляють в Україну

Головна > Політика > Міноборони Швеції повідомила, що засоби ...
Author

Назар Лазебний

22.04.2024, 10:56
Shares

1

Views

336

Путін припустився двох вирішальних помилок – міністр оборони Швеції -  Главком
Міністр оборони Швеції Пол Йонсон, glavcom.ua

Парламент Швеції минулого місяця ухвалив фінансування нового пакета допомоги для України в обсязі 650 мільйонів євро, який передбачає постачання систем протиповітряного захисту та артилерійських снарядів.

Як повідомляє Укрінформ міністр оборони Швеції Пол Йонсон сьогодні у Люксембурзі перед зустріччю Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин поінформував, вони поступать в Україну просто зараз.

"Ми маємо найбільший пакет допомоги (для України – ред.), який був ухвалений Парламентом Швеції минулого місяця, більше 650 мільйонів євро, із фокусом на засобах ППО і артилерійських снарядах, тож вони доставляються просто зараз. Ми повинні наростити нашу допомогу... потрібно підтримати Україну тут і зараз», - зазначив керівник оборонного відомства Швеції.

За його словами, Швеція вже надала Україні засоби ППО, включаючи системи HAWK, RBS 70 та інші, які мають зменшити навантаження на інші системи протиповітряного захисту, зокрема, Patriot.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи розглядає Швеція постачання власних систем Patriot в Україну, Йонсон зауважив, що не виключає такої можливості, але зараз його країна зосереджена на фінансовій підтримці німецької ініціативи з постачання цих систем для України.

Він зазначив, що Швеція готова підтримати німецьку ініціативу, переважно фінансово, але також подивитися на власні запаси, - що можливо надати для українців, - з більшою кількістю артилерійських боєприпасів, додатковими засобами ППО.

"Ми також очікуємо більше поставок від США, - подивимося, як це позначиться на загальній ситуації", - додав міністр оборони Швеції.

Нагадаємо: Минулого тижня відбулася зустріч Європейської ради, під час якої глави держав та урядів ЄС погодили політичне рішення щодо необхідності термінового збільшення допомоги для України. Сьогодні у Люксембурзі міністри закордонних справ та міністри оборони країн ЄС під час спільної зустрічі шукатимуть шляхи для практичної реалізації такого політичного рішення.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити